Тепліють моря – гинуть кити. Науковці розповіли про причини зникнення тварин

— 9 жовтня 2017, 15:29

Дослідники із Бар Харбор (штат Мен, США) зробивши підрахунки горбатих китів на території, прилеглій до острова Маунт-Дезерт, виявили лише 8 морських ссавців замість звичних десятків.

Фото GUDKOVANDREY/Depositphotos

53 горбаті кити, які загинули протягом 19 останніх місяців, не вижили переважно через зіткнення із кораблями та розміщену довкола острова рибальську зброю, йдеться на The New York Times.

[L]Науковці переймаються, що ці два чинники підштовхнули китів відпливати далеко від звичного середовища існування у пошуках їжі.

Крім того, фахівці занепокоєні ще одним фактором – через глобальне потепління вода у морях також має підвищену температуру, а отже кити втрачають місця, де вони могли б харчуватися.

"Їжа стає менш доступною, тож китам доводиться більше рухатися. Чим більше вони переміщуються, тим частіше заплутуються у рибальських пастках", – пояснив віце-президент дослідницького центру Anderson Cabot Center for Ocean Life Скотт Краус.

Фото GUDKOVANDREY/Depositphotos

Кити виду Eubalaena, які мешкають у Північній Атлантиці та більше звикли до холодної води, також змінили своє середовище перебування, навіть із гіршими наслідками.

П'ятнадцятеро з них загинули від квітня, а популяція в цілому знизилася до 450 особин. За словами Крауса, фахівцям ще де доводилося спостерігати такого значного зменшення особин відтоді, як на них заборонила полювати.

Фото GUDKOVANDREY/Depositphotos

Раніше повідомлялося, що у Новій Зеландії на берег викинулися 416 китів.

Живих тварин місцеві намагалися виштовхати у відкрите море під час припливу, однак вони були в критичному стані, тому їхні шанси на виживання невисокі.

Реклама:

Головне сьогодні