У супермаркетах Фінляндії продаватимуть хліб із цвіркунами. Ням-ням
Одна з найбільших пекарських компаній Фінляндії виготовляє і продає хліб із сушеними цвіркунами.
Фото AntonMatyukha/Depositphotos |
Керівник компанії, Маркус Хеллштром рохповів, що одна хлібина з його фабрики містить близько 70 сушених домашніх цвіркунів, йдеться на CNBC.
Їх перемелюють і додають у борошно. У кожному буханці є близько 3% цвіркунів від загальної маси.
[L]"У цього хліба хороший смак і свіжість. Ми ж любимо коштувати щось нове", – розповідає Хеллштром.
Ці слова підтверджуються дослідженнями – жителі Фінляндії найбільш позитивно ставляться до різних типів комах порівняно з іншими Скандинавськими країнами.
"Ми зробили хруский додаток для того, щоб покращити смак. Результат виявився неперевершеним. Цвіркуни – джерело білка, жирних кислот, кальцію, заліза й вітаміну В12", – пояснив Хеллштром.
Фото starush/Depositphotos |
Перші хлібини із цвіркунами прадаватимуться цієї п'ятниці. Їх можна буде купити у 47 супермаркетах Фінляндії.