Британка просить заборонити "Сплячу красуню" у школі через сексуальне насилля

— 24 листопада 2017, 12:41

40-річна Сара Холл із Великої Британії закликає прибрати казку "Спляча красуня" із програми початкової школи, тому що у ній ідеться про недопустиму сексуальну поведінку.

Зображення mindreels.wordpress.com

Після того, як 6-річний син Сари приніс додому дитячу книжку "Спляча красуня", мама обурилася й звернулася до адміністрації школи, щоб книгу забрали з програми, йдеться на The Telegraph.

Сару Холл стурбувало те, що принц має поцілувати дівчину, щоб пробудити її після зачарованого сну.

Вона вважає, що у початковій школі говорити про такий фізичний контакт двох незнайомців – зарано. Казку можна вивчати у більш дорослому віці.

"Як на мене, проблема "Сплячої красуні" у сексуальній поведінці та її доречності. Йдеться про те, чи таку поведінку взагалі можна назвати належною. У сучасному суспільстві – ні. Моєму синові лише 6 років, він, як губка, сприймає усе, що бачить", – пояснила Сара.

Історію, яка стала основою для "Сплячої красуні" знайшов італійський письменник Джамбаттіста Базіле.

В оригінальній оповідці йдеться про те, що принцесу зачаклували. Доки вона спала, її зґвалтував король, який знайшов дівчину у замку під час полювання. Пізніше принцеса прокинулася, закохалася у короля і вийшла за нього заміж.

[L]Цю історію адаптували до більш сучасної версії, коли дівчину прокляла зла чарівниця, не запрошена на її день народження. Вколовшись, принцеса засинає на 100 років, і тільки справжнє кохання може повернути її до життя.

Принц знаходить її у замку, закохується з першого погляду, цілує та пробуджує.

На хвилі сексуальних скандалів, які прокотилися світом, Сара Холл почала публічно заявляти, що "Спляча красуня" може також стати приводом до дискусії про домагання.

"Ця історія свідчить про те, як неналежна сексуальна поведінка вкорінена у суспільстві. Усе це діти пізнають, а потім повторюють. Мені здається, тут мова про доречність такої поведінки. Чи не так?" – додає Холл.

Реклама:

Головне сьогодні