Чому 80-річна пара продає робочу пралку, бойлер і плиту 1950-х років? ФОТО

— 26 листопада 2017, 10:00

Сідней та Рейчел Сондерс живуть у невеликому будинку містечка Екстер у Великій Британії.

Сідней та Рейчел Сондерс. Фото boredpanda.com

Про життя цього 80-річного подружжя можна було б розповідати так само, як і про інших британських пенсіонерів, якби не важлива складова їхнього побуту техніка, яку вони придбали більше 60 років тому.

У 1956 році справи Сіднея Сондерса пішли на лад – він одружився з чарівною жінкою Рейчел, мав непогану роботу бухгалтера, йдеться на The Daily Mail.

Весілля пари у 1956 році. Фото boredpanda.com

У спільний дім Сідней та Рейчел придбали пральну машину, сушарку, бойлер та плиту. Все це було в тому ж 1956-му, а техніка працює і досі. Ну, хіба пралка трохи підтікає.

"Тоді все робили якісніше – міцніше, для більш тривалого користування. Нова техніка, звісно, складніша набагато", – розповідає Сідней.

Фото boredpanda.com

Він може й не дуже хоче розлучатися із раритетами, а от Рейчел наполягає – усе це кухонне начиння має потрапити у колекцію якогось із британських музеїв.

Сондерси вирішили продати своє добро після того, як остаточно вирішили – більше ним не користуватимуться. Та й не вмикали бойлер і плиту уже дуже давно.

Фото boredpanda.com

"Мені здається, раніше до створення техніки докладали більше зусиль – турбувалися про неї більше, – додає Сідней.

Ми вирішили продати своє начиння зараз, тому що потроху замінили його на нове. Ми користувалися цією технікою багато років, а тепер вона може зіпсуватися від простою. Не хочеться, щоби це трапилося".

Пральною машиною Рейчел востаннє користувалася 12 років тому.

Фото boredpanda.com

"Тоді вона добре працювала, однак трохи підтікала, – пригадує жінка.

Окрему сушарку довелося купити після народження нашої доньки. Нею я користувалася щотижня аж дотепер. Буквально останні кілька місяців не вмикала її. Вона і досі "у гарній формі" – треба тільки покласти одяг та натиснути потрібну кнопку".

[L]Плита простоювала у родині довше – 28 років, просто тому, що сім'ї Сондерсів потрібна була більша.

З усім приладдям пара готова розлучитися – продати колекціонерам або у музей.

"Ми дуже уважно розглядаємо усі пропозиції. Не хотілося б, аби техніка, яка має для нас таке велике значення, потрапила в руки людині, яка ставитиметься до неї байдуже. Для нас гроші не такі важливі – ми просто шукаємо новий дім для наших речей", – додє Рейчел.

Реклама:

Головне сьогодні