7% людей лізуть у смартфон під час сексу – вчені про посилення залежності від гаджетів

— 28 листопада 2017, 17:41

Дослідження американської компанії, яка займається мобільним інтернетом iPass показало, що 7% людей тягнуться до смартфона під час сексу, а 11% – під час похорону.

Фото Elnur_/Depositphotos

Перш ніж оголосити таку приголомшливу статистику, дослідники опитали 1700 людей щодо їхніх "телефонних звичок", повідомляє The Daily Mail.

За результатами дослідження 72% опитаних брали смартфон із собою в туалет, 36% стабільно переглядали щось під час побачення.

61% розповіли, що не можуть жити без Wi-Fi.

Для порівняння, 58% учасників дослідження сказали, що неможливо відмовитися від сексу, від шкідливої їжі – 42%, куріння – 41%, алкоголю – 33%.

[L]Близько 2/3 опитаних зізналися, що готові пожертвувати багатьма благами, аби тільки мати підключення до Wi-Fi.

25% людей сказали, що готові відмовитися від душу, а 19% краще не спілкуватимуться з людьми, але підключться до інтернету.

Керівниця дослідження Патриція Г’юм розповіла, що смартфонозалежність потроху займає перші місця, переганяючи інші типи залежностей, на зразок куріння чи зловживання алкоголем.

"Технології настільки вкорінилися в наші життя, що тепер неможливо уявити нічого, що могло б відбуватися без них. Що тут скажеш – люди хочуть бути на зв'язку, навіть коли займаються коханням", – підсумувала Г’юм.

Щоб допомогти тим, хто готовий пожертвувати стосунками і душем заради інтернету, австрійський дизайнер Клеменс Шиллінгер створив муляж, який допомагає подолати залежність від смартфона.

Попередники дизайнера-винахідника також намагалися допомогти дітям подолати залежність від смартфона... за допомогою смартфона.

Реклама:

Головне сьогодні