Відбувся перший національний форум "DonbasTalks" ®

— 13 грудня 2017, 11:05

Рада Європи та Кабінет міністрів України розробили новий план дій, який, зокрема, передбачає допомогу переселенцям з Донбасу та Криму. Очікується, що цей план почне діяти вже з 2018-го року.

Про це керівник Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг повідомив сьогодні під час національного форуму "DonbasTalks: історії тих, хто творить майбутнє".

Цей проект, організований за сприяння Міжфракційного депутатського об’єднанням "Парламентська платформа майбутнього Донбасу" та Проекту Ради Європи "Посилення захисту прав людини внутрішньо-переміщених осіб в Україні", зібрав жителів сходу України, які залишили власні домівки після початку війни і знову досягли успіху.

Захід відкрили співголова "Парламентської платформи майбутнього Донбасу" Сергій Тарута, голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг, заступник голови офісу ООН в Україні Іван Бочорішвілі та головний редактор видання "Українська правда" Севгіль Мусаєва.

Успішні історії переселенців у вільному просторі MediaHub презентували журналіст Громадського радіо Сергій Стуканов, директор з розвитку програм неурядової благодійної організації "SOS Дитячі містечка-Україна" Дар’я Касьянова, чемпіон світу зі скелелазіння Даниїл Болдирев та директор фонду Ізоляція Оксана Саржевська-Кравченко.

Вони розповіли про своє життя в нових умовах, про допомогу жителям Донбасу, поділилися думками щодо перспектив повернення окупованих районів під контроль України.

"Близько 1 мільйона 700 тисяч людей через війну були змушені покинути свої будинки, свої родини, і виїхати з окупованих територій. Сьогоднішня подія, яку ми зробили разом із Міжфракційним об’єднанням "Парламентська платформа майбутнього Донбасу", Радою Європи і ООН, дуже важлива саме для них.

Приклад учасників форуму може надихнути їх, допомогти дати гідну відповідь на нові виклики у житті. Переконаний, переселенці можуть творити нову історію, опираючись на успішний досвід. Це стосується і простих людей, і тих, хто втратив там бізнес", – сказав народний депутат Сергій Тарута.

Історії власного успіху у нових і надзвичайно складних умовах учасники форуму розповідають також у спільному проекті "Української правди" і Ради Європи "Життя з Нуля".

Другий національний форум "DonbasTalks" планують провести вже наступного року. Як сподіваються учасники та організатори, обговорювати будуть стратегії відновлення повністю українського Донбасу.

PROMOTED

Реклама:

Головне сьогодні