Чоловік порахував, скільки насправді слоненят в удаві з мультика "38 папуг"

— 14 грудня 2017, 14:20

У першій серії відомого мультика "38 папуг", мавпочка, слоненя і папуга намагаються поміряти, яка ж довжина в удава.

В результаті виявилося, що довжина удава – 38 папуг, 5 мавпочок і 2 слоненяти.

Тривалий час ця система підрахунку обурювала Станіслава Березіна.

[L]"Ось у мене кожен раз вибухає мозок і очі наливаються гнівом. Адже тварини використовували абсолютно різний підхід до вимірювання удава.

Папуга вимірює удава НЕ тілом, а кроками. Мавпа крутить колесо, вимірюючи удава довжиною кола, в яку вписано її тіло, типу Вітрувіанської людини Да Вінчі.

А слоненя виміряв удава теж довжиною кола, але тільки тієї, в яку вписаний квадрат, утворений підстав його чотирьох ніг", – написав Березін на Facebook.

Тоді виходить, що величини 38, 5 і 2 абсолютно не тотожні. Чоловік взяв за основну одиницю виміру папугу і запропонував свої розрахунки.

Відомо, що удав – це 38 папуг.

"Навколо слона удава обернули 2 рази. Не будемо брати до уваги товщину удава, щоб не ускладнювати. Тоді виходить, що ноги слоненяти, утворюють квадрат з діагоналлю, рівну діаметру кола, складеного вдвічі удава. Маючи довжину окружності 38, неважко вирахувати діаметр. Він дорівнює 6, – пояснив Березін.

Фото multfilmy.org

Обчислюємо сторону квадрата, де 6 – гіпотенуза рівнобедреного прямокутного трикутника. Це 4,2. Нехай крок слоненяти дорівнює відстані від крайніх точок задньої і передньої ніг. Таким чином, якби слон вимірював удава тим же методом, що і папуга, то вийшло б 9. Тобто 9 слоненят, але ніяк не 2".

Фото multfilmy.org

У мультику видно, що мавпа не набагато більша за папугу, тож довжина удава точно не становить 5 мавп.

"Мавпа теж вписана в коло, яке можна обчислити, розділивши 38 на 5. Обчислюємо діаметр цього кола, виходить 2,4. За технікою стрибка мавпи можна припустити, що діаметр кола дорівнює розмаху лап мавпи. Ноги її у два рази коротші за лапи. Тобто хорда, утворена її ногами при ходьбі, приблизно дорівнює 1,2. Таким чином виходить, що в удаві 31 мавпа, а не 5", – підсумовує підрахунки Березін.

Фото multfilmy.org

Тобто виходить, що справжня довжина удава – 38 папуг, 31 мавпа і 9 слоненят.

"Вимагаю в титрах перед мультфільмом вставити напис: "Все зроблені в ході дії обчислення є емпіричними і не несуть в собі ніякого математичного сенсу", – наполягає чоловік.

Реклама:

Головне сьогодні