7 настанов гіпнотизера Маккенна, як виспатися після новорічної ночі

ОНОВЛЕНО 01.01.2021

Британський гіпнотизер і письменник Пол Маккенна відомий за тренінгами із саморозвитку, гіпнотичними практиками.

Він допомагає втрачати вагу, займається нейролінгвістичним програмуванням, навчає самомотивації та медитації дзен.

Для видання The Daily Mail Пол Маккенна поділився 7 золотими правилами для тих, кому не вдавалося виспатися протягом усього минулого року.

Цікаво, що більшість його порад зовсім не гіпнотичні.

Пол Маккенна. Фото dailymail.co.uk

1. Регулярно прокидайтеся на півгодини раніше вашого звичного часу

"Якщо ви зазвичай прокидаєтеся о 7 ранку, відтепер почніть о 6:30.

Цей, на перший погляд, дрібний крок, – найбільш ефективний спосіб подолати безсоння.

Не має значення, скільки годин ви спали, головне прокинутися на 30 хвилин раніше, ніж зазвичай", – розповідає Пол Маккенна.

2. Лягайте спати тільки тоді, коли дійсно хочеться

"Котру годину б не показував годинник, наскільки б ви не були втомлені – не лягайте спати, якщо очі ще не злипаються.

Замість того, щоб просто лежати у ліжку і думати, як минув ваш день – встаньте і почитайте книжку, доробіть справи, які відкладали ще з минулого року", – пропонує гіпнотизер.

3. Не куняйте протягом дня

"Ваш апетит до сну – такий самий, як і до їжі.

Якщо цілий день ви щось під’їдаєте, немає сильного бажання наїстися, коли настає час обіду.

Тож краще не дрімайте протягом дня. Тільки тоді ви матимете дійсно міцний сон", – додає експерт.

4. Не пийте кави після другої години дня

"Кофеїн – мабуть найбільш відомий "переривач" сну.

У багатьох випадках пити каву корисно, наприклад, коли хочеться сфокусуватися на чомусь чи попрацювати допізна.

Окрім кави, кофеїн організм отримує із чаю, енергетичних напоїв, кока-коли (навіть дієтичної). Головне – не вживати кофеїну після 14:00 години", – радить Маккенна.

5. Не займайтеся у ліжку нічим, крім сну, кохання і гіпнотичного трансу

"Розум людини дуже чутливий до асоціацій.

Наприклад, якщо ви читатимете чи дивитиметеся телевізор у ліжку, ви створите асоціативний зв'язок між місцем сну та періодом без сну.

Не робіть цього – спіть, кохайтеся і медитуйте, коли лягаєте на ліжко", – наполягає експерт.

6. Якщо ви вовтузитеся в ліжку протягом 30 хвилин і не можете заснути – встаньте і зробіть щось нудне

"Якщо прокинулися серед ночі і не можете заснути півгодини – втсаньте і зробиіть щось нудне, наприклад почніть прибирати.

Тут знову спрацює асоціативна властивість мозку, ліжко асоціюватиметься з відпочинком, активність – із відсутністю сну", – розповідає Маккенна.

7. У спальні має бути темно і прохолодно

"Наше тіло має механізм, який підлаштовує період сну під темний час доби. Важливо тримати вашу спальню без світла вночі.

Спати також краще, коли у ліжку тепло, однак не гаряче. Тіло трохи охолоджується уночі, тож подбайте про свої комфортні відчуття", – розповідає гіпнотизер.

Вас також може зацікавити:

Як заснути, мати хороший сон і не нажити безсоння. Наукові поради

Як побороти безсоння під час постійного стресу. 8 простих порад

Ідеальний сон – який він?

Вчені пояснили, як змінюється сон дитини до 2,5 років та коли насправді мозок вчиться

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

"Котру годину б не показував годинник, наскільки б ви не були втомлені – не лягайте спати, якщо очі ще не злипаються. Замість того, щоб просто лежати у ліжку і думати, як минув ваш день – встаньте і почитайте книжку, доробіть справи, які відкладали ще з минулого року", – пропонує гіпнотизер.

"Ваш апетит до сну – такий самий, як і до їжі. Якщо цілий день ви щось під’їдаєте, немає сильного бажання наїстися, коли настає час обіду. Тож краще не дрімайте протягом дня. Тільки тоді ви матимете дійсно міцний сон", – додає Маккенна.

"Кофеїн – мабуть найбільш відомий "переривач" сну. У багатьох випадках пити каву корисно, наприклад, коли хочеться сфокусуватися на чомусь чи попрацювати допізна. Окрім кави, кофеїн організм отримує із чаю, енергетичних напоїв, кока-коли (навіть дієтичної). Головне – не вживати кофеїну після 14:00 години", – радить Маккенна.

"Розум людини дуже чутливий до асоціацій. Наприклад, якщо ви читатимете чи дивитиметеся телевізор у ліжку, ви створите асоціативний зв'язок між місцем сну та періодом без сну. Не робіть цього – спіть, кохайтеся і медитуйте, коли лягаєте на ліжко", – наполягає експерт.

"Якщо прокинулися серед ночі і не можете заснути півгодини – втсаньте і зробиіть щось нудне, наприклад почніть прибирати. Тут знову спрацює асоціативна властивість мозку, ліжко асоціюватиметься з відпочинком, активність – із відсутністю сну", – розповідає Маккенна.

"Наше тіло має механізм, який підлаштовує період сну під темний час доби. Важливо тримати вашу спальню без світла вночі. Спати також краще, коли у ліжку тепло, однак не гаряче. Тіло трохи охолоджується уночі, тож подбайте про свої комфортні відчуття", – розповідає Маккенна.

Реклама:

Головне сьогодні