Сила соцмереж: мама процитувала свого психолога і розрадила тисячі жінок

— 26 січня 2018, 16:57

Бути батьками – ​​одна з найцікавіших робіт на світі, але вона також і одна з найскладніших.

Інколи мамам і татусям дуже потрібно, щоб хтось сказав, що вони все роблять правильно.

Достеменно не відомо, чи саме за такими порадами ходить до психолога Лаура Мацца, яка пише в соцмережі під псевдонімом Mum on the Run, але останнього разу вона отримала саме їх.

На сеанс Лаурі довелося взяти з собою двох дітей, бо не було з ким їх лишити. Вона довго годувала та вдягала їх, тому спізнилася на 25 хвилин. А коли вже заходила у клініку, то обидва малюка ще й кричали.

Жінка почала вибачатися, пояснила всі причини, з яких запізнилася, та назвала себе "поганою матір'ю".

"Ви не погана мама, – відповіла на це психолог. – Знаєш, чому я можу так стверджувати? Через те, що ви щойно сказали.

Замість того, щоб скасувати сьогоднішній день, ви зробили те, що для когось найважче в світі: ви одягнені, ви одягнули своїх двох дітей, ви їх нагодували, ви вивели їх з дому, і прийшли на зустріч, тому що хочете найкращого для них.

[L]І ви робите все це щодня, поставивши їх потреби на перше місце.

Щоб діти виросли емоційно стабільними, їм потрібно лише 30% вашої уваги на день. Тільки 30% кожен день і вони виростуть щасливими і коханими, але, навіть якщо ви не маєте часу прямо зараз, ви вже дали їм більше, ніж це.

Ви подарували їм іграшку, коли вони цього хотіли, ви подивилися на них, коли вони хотіли вашої уваги, і ви прийшли пізно, оскільки їхні потреби були на першому місці…

Матері потрібно лише дати 30%, але ми даємо більше 90% кожен день".

Лаура посміхнулася і уточнила у психолога: "Ви сказали 90%, а інші 10% про що?"

Психолог пояснила: "Інші 10% матері потрібні, щоб сховатися в туалеті… щоб мати 2 хвилини миру для себе".

Жінка переповіла розмову зі своїм психологом у пості на Facebook, закликала інших мам нарешті визнати, що крики дітей, брудний одяг та втома – це всі ознаки того, що ви все робите правильно.

Така проста і щира порада призвела до того, що її пост став віральним та отримав понад 5000 лайків, 1000 шерів та сотні коментарів.

Реклама:

Головне сьогодні