Якщо на кораблі 10 кіз, скільки років капітану? Задачка для учнів Китаю спантеличила соцмережі

— 30 січня 2018, 16:51

Якщо на борту корабля 26 овець та 10 кіз, то скільки років капітану корабля?

Зображення MSSA/Depositphotos

Таку задачку мали розв’язати учні школи у китайській провінції Шуньцин, повідомляє ВВС.

Вона входила до екзаменаційних питань для школярів 5 класу (за віком орієнтовно для дітей до 11 років).

Фотографія із завданням потрапила у соцмережі, й завела у глухий кут не одного користувача.

Здогадок, яким є вирішення задачки, виявилося дуже багато – хтось писав, що капітан має бути повнолітнім, тобто мати щонайменше 18 років, аби керувати кораблем.

Діти припускали, що капітану має бути 36 років, оскільки при додаванні 26 та 10, вийде 36, а він хотів би, щоби його вік збігався із кількістю тварин на кораблі.

Користувачі соцмереж були не менш вигадливі, тож запропонували свій варіант задачки: "Якщо у школі 26 вчителів, 10 з яких не вміють думати, який вік директора?".

[L]Департамент освіти провінції Шуньцин відреагував на бурхливі відгуки соцмереж, розповівши, що завдання мало на меті перевірити критичне мислення дітей та їхнє вміння самостійно приймати рішення.

Річ у тім, що за традиційними підходами у шкільній освіті учнів переважно привчають до зазубрювання, конспектування та постійного повторення пройденого матеріалу.

Тож у Департаменті освіти пояснили, що такі задачі мають вивести дитину за рамки звичного підходу і підштовхнути її мислити нестандарно.

Врешті, один із користувачів, які жваво обговорювали завдання у соцмережах, припустив що капітану корабля має бути не менше 28 років. І це, схоже, найімовірніший варіант відповіді.

Він пояснив, що сумарна вага 26 овець та 10 кіз – близько 7 700 кг (якщо зважати на середню приблизну вагу тварин).

У Китаї, якщо чоловік керує кораблем вантажністю більше 5 тонн, він повинен отримати відповідний дозвіл, пропрацювавши мінімум 5 років.

Дозвіл на керування можна отримати із 23 років. Якщо 23 додати 5 – вийде 28.

Реклама:

Головне сьогодні