Про що мріє 7-річний хлопчик, який "захистив" українську "Мрію". ВІДЕО

— 8 лютого 2018, 14:04

7-річний Захар Лісковий, який живе із батьками у США, знайшов помилку в британській енциклопедії "1000+ наукових фактів" видавництва Miles Kelly.

У виданні літак "Мрія" назвали російським, а Захар записав емоційне відеозвернення до видавництва із надією, що ті виправлять помилку, повідомляє Голос Америки.

"Уявіть собі, яким я був здивованим, коли побачив, що найбільший літак у світі – російський АН-225 "Мрія". Це твердження неправдиве. Так, найбільший літак у світі – АН-225 "Мрія", але це український літак, а не російський!" – наголосив у відеозверненні Захар.

[L]Батьки Захара – українці, 7-річний хлопчик теж народився в Україні, у Новограді-Волинському. Родина переїхала у США 5 років тому.

Малого дуже схвилювало те, що привід пишатися для українців, "Мрію" назвали російським літаком.

Про те, що легендарний літак АН-225 "Мрія" – український, хлопчику розповідали батьки і дідусь. Енциклопедію він читав у машині в подорожі, а коли помітив помилку – закричав батькам на все авто, що вони ж казали інакше.

Після цього батьки підтримали сина й вони разом зняли відео, аби у виданні все виправили.

"Ми, як читачі, заслуговуємо на правдиву інформацію", – додав Захар.

Відео хлопчика стало дуже популярним у мережі, його також подивилися видавці енциклопедії "1000+ наукових фактів".

Наступного дня після публікації відеоблогу Захар отримав електронного листа від видавців, які пообіцяли виправити помилку.

"Ваша неймовірна підтримка допомогла. Ми сьогодні отримали лист від видавництва Miles Kelly, і вони там написали, що помилка буде виправлена", – розповів Захар.

"Ми дякуємо нашому гострозорому 7-річному читачеві за те, що помітив помилку в одній із наших енциклопедій. Ми швидко відреагували і виправили це у тексті для наступного накладу. Ми, звісно ж, не хотіли нікого образити цим фактом і вітаємо можливість зробити поправки", – відповіли в Miles Kelly.

Батьки хлопчика аж такої уваги не очікували. Тато Захара, Сергій Лісковий, розповів, що ця історія підтвердила, що навіть дитина за підтримки здатна до змін.

Президент Петро Порошенко поспішив подякувати Захару за підтримку України та розкриття правдивої інформації.

У Захара є свій блог zakUak на YouTube. Усі відео до нього він із батьками записує вдома, тато "працює" в малого оператором, а ідеї для запису хлопчик вигадує сам.

Малий захоплюється програмуванням і готує відео для свого блогу українською та англійською мовами. Він кодує уже рік і хоче навчати цьому українських дітей, а надалі – підкорити Кремнієву долину.

Охоче зізнається, що хотів би мати власну компанію, на роботу в яку взяв би свого тата.

Захар любить подорожувати, грати у настільний футбол, й сумує за рештою родини.

У відповідь на президентське послання хлопець дякує і просить, аби Порошенко дбав про Україну, додаючи, що мріє, щоб закінчилася війна.

Реклама:

Головне сьогодні