Вино не вивести сіллю! 4 харчові лайфхаки, які насправді не працюють

Чи справді сіль допоможе усунути плями від червоного вина?

Це вирішили перевірити експерти американського Інституту доброго домашнього господарства (Good Housekeeping Institute), яких цитує The Daily Mail.

Спеціалісти перевірили найвідоміші міфи щодо харчових продуктів і виявили, які з них справді працюють.

1

Не можна вивести плями від червоного вина сіллю

Спеціалісти називають поєднання "сіль+вино" красивою міською легендою, яка не спрацьовує.

Сіль не допоможе усунути плями від червоного вина, а може навіть погіршити ситуацію.

З килима вино експерти радять виводити газованою водою, а з одягу – просто водою, попередньо обробивши пляму лаком для волосся.

2

Картопля проросте, навіть якщо її зберігати з яблуками

Існує міф про те, що картоплю варто зберігати разом з яблуками, тоді перша довше не проростатиме.

Експерти виявили, що цей лайфхак не спрацьовує. Найкраще зберігати картоплю у темній прохолодній, але не вологій, шафі, а не у холодильнику.

РЕКЛАМА:
3

Листя салату не збережеться краще, якщо його викласти на рушники і покрити плівкою

Прийнято вважати, що листя салату довше лишатимуться свіжими, якщо їх викласти на вологі паперові рушники, а потім замотати у плівку.

Однак спеціалісти виявили, що цей трюк не працює – листя висихає ще швидше, ніж якби його лишили просто на полиці холодильника.

Зберігати зелень краще у герметичному мішку-морозильнику або в оригінальній упаковці у якій її вам продали.

4

Алкоголь можна заморожувати, але не пляшками

Експерти розвінчують міф про те, що алкоголь не застигне.

Вино, яке залишилося після застілля, цілком можна заморозити у формі для льоду, а потім додати ці кубики у свіжерозлите. Так напій ви зробите холодним, але не розбавите його.

Також спеціалісти кажуть, що пиво можна тримати у морозильній камері. Однак попереджають, що вміст алкоголю може зменшуватися при екстремальних температурах.

Всі світлини Depositphotos

Реклама:

Головне сьогодні