В Антарктичному науковому центрі новий в.о. директора. Хто він і чим займався дотепер?

— 7 лютого 2018, 10:57

Виконувачем обов’язків директора Національного Антарктичного Наукового Центру призначили Євгена Дикого.

Євген Дикий. Фото gazeta.ua

Цією новиною Дикий сам поділився на Facebook.

Дикий був командиром взводу добровольчого батальйону "Айдар", викладав у Києво-Могилянській академії, дотепер працював заступником директора з науки Українського наукового центру екології моря.

"Пам’ятаю, як далекого 2007 року ми у тісній компанії українських полярників та молодих вчених, які лише планували ними стати, організували першу Міжнародну Антарктичну Конференцію в Україні – всупереч закритій позиції тодішнього керівництва Національного Антарктичного Центру, з метою відкрити дорогу до крижаного континенту всім, у кого є запал та свіжі наукові ідеї, – пригадав Дикий.

Тепер я сам відповідатиму за те, як відкрити Антарктиду для всієї наукової спільноти України – як ми того вимагали у "папєрєдніків" десять років тому. Ніщо зроблене не минає даремно – особливо якщо безкорисливо зроблено добру справу. Ну і тойво, все лише починається, колеги".

Із 1999 року і дотепер Національний антарктичний науковий центр очолював Валерій Литвинов.

Євген Дикий народився 1973 року в Києві. Закінчив біологічний факультет Київського університету ім. Т.Шевченка й аспірантуру в Києво-Могилянській академії, йдеться у довідці видання Збруч.

[L]Був старшим науковим співробітником в Академії наук, старшим науковим співробітником Центру міждисциплінарних досліджень Педагогічного університету імені М.Драгоманова.

У січні-березня 1991-го був командиром українських добровольців у Литві – загону, сформованого Українською Студентською Спілкою.

1995-го брав участь у боях і розвідувальних місіях на "першій чеченській".

29 травня 2014-го долучився до добровольчого батальйону "Айдар".

Із 10 років хотів бути біологом.

Національний антарктичний науковий центр науково-дослідна установа в структурі Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації України, яка забезпечує роботу української антарктичної станції "Академік Вернадський" та координує дослідження Антарктики в Україні.

Центр організовує щорічні антарктичні експедиції на "Академік Вернадський".

Реклама:

Головне сьогодні