Гройсман і Гриневич відхрестилися від книжки про секс для школярів

— 20 квітня 2018, 13:01

Книжка про сексуальне виховання "Відверта розмова про "ЦЕ" не має рекомендації Міністерства освіти та науки.

На цьому наголосила міністр освіти та науки Лілія Гриневич під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

На книзі не вказано, що вона рекомендована міністерством

Питання про наявність такого "грифу" підняв народний депутат Олег Мусій, задавши питання про це прем'єр-міністру Володимиру Гройсману.

Мусій поцікавився, чому в школах вивчається книга "Про це" і яке відношення має до цього Міністерство освіти та науки й уряд загалом.

При цьому депутат заявив, що ця книга є "популяризація гомосексуалізму в дитячому віці і розбещення малолітніх".

Мусій не уточнив, звідки у нього інформація про те, що ці книжки читають в школах дітям.

"Ви говорите такі речі, що мені аж незручно слухати. Це не є політикою уряду. Про що ви говорите?" – відреагував на це Володимир Гройсман.

Повністю ця книга називається "Відверта розмова про "ЦЕ". Та позиціонується при продажі як "перший підручник про секс для вашої дитини".

В описі визначено вік дитини: від 3 до 5 років, від 6 до 8 років, від 9 до 12 років. Також вказується, що "книга призначена для діток молодшого і середнього шкільного віку".

(щоб ознайомитися з деякими сторінками з книги скористайтеся стрілочками)

Після Гройсмана слово надали міністру освіти та науки Лілії Гриневич.

"МОН не має ніякого відношення до цієї книжки і ніколи не рекомендувало її для навчального процесу, – запевнила вона, додавши, що на книзі не вказано, що вона рекомендована міністерством.

[L]"До речі, ця книжка вже вдруге перевидається в Україні. Вперше її видали у 2008 році. Це іноземне видання, – розповіла Гриневич.

У нас є багато різних книжок. Міністерство освіти не здійснює перевірку всієї дитячої літератури. Ми проводимо перевірку методичних посібників і підручників, які йдуть в школи.

Ті, хто переклав цю книжку несуть відповідальність за неї. Батьки мають уважно дивитися, які книжки дають читати дітям".

У книжці "Відверта розмова про "ЦЕ" дійсно є розділ про сексуальний потяг, де в тому числі розповідається про гетеросексуальні та гомосексуальні стосунки.

Реклама:

Головне сьогодні