Рівень злочинності під час перебування ромів на вокзалі навіть знизився – поліція Києва

— 26 квітня 2018, 17:29

Масове перебування осіб ромської національності з 15 по 18 квітня 2018 року на Центральному залізничному вокзалі міста Києва не підвищувало рівня злочинності.

Про це повідомили "Українській правді. Життя" в управлінні інформаційно-аналітичної підтримки Головного управління Національної поліції в місті Києві у відповідь на офіційний запит.

[L]Раніше у соцмережах кияни активно обурювалися з приводу перебування на залізничному вокзалі великої кількості осіб ромської національності.

Ці люди приїздили у столицю на провідну (поминальну) неділю, й залишилися у столиці на тиждень.

Деякі кияни в своїх постах стверджували, що ці люди вдавалися до крадіжок. Причому не тільки на території вокзалу, але й в інших районах міста.

Нацполіція Києва спростовує такі ствердження та наводить офіційні дані щодо кількості бійок, крадіжок та пограбувань, які сталися з 15 по 18 квітня 2018 року на території Центрального залізничного вокзалу та загалом у місті.

Так у цей період з вокзалу на лінію "102" з повідомленнями про правопорушення дзвонили 63 рази. А у період з 9 по 14 квітня 2018 року таких викликів було 178.

Для збільшення натисніть на документ

На вокзалі за час перебування там ромів було зафіксовано один грабіж та 16 крадіжок. При цьому тижнем раніше грабіж теж був здійснений лише один, а крадіжок аж 25.

Загалом по місту Києву із 9 по 18 квітня 2018 року було зареєстровано 63 пограбування та 1436 крадіжок.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні