Суд оштрафував збитого машиною пенсіонера за раптовий вихід на дорогу у Львові

— 5 червня 2018, 10:41

Львівський 77-річний пенсіонер раптово вийшов на проїжджу частину і його збила машина.

За це чоловіка оштрафували, вказано у постанові Шевченківського райсуду Львова.

Із фото поліції випливає, що пішохода збили неподалік регульованого пішохідного переходу

У документі сказано, що чоловік несподівано вийшов на дорогу поза пішохідним переходом, внаслідок чого на нього наїхав автомобіль марки Audi TT, пише zaxid.net.

ДТП сталася ввечері 10 квітня на перехресті проспекту Чорновола з вулицею Хімічною.

Поліція не повідомляла про це ДТП, однак на оперативних фото, зроблених на місці зіткнення, помітно, що удар був настільки сильним, що зі сторони водія серйозно пошкодилося лобове скло.

Про травми пішохода нічого не відомо.

– Внаслідок ДТП автомобіль отримав механічні пошкодження з матеріальними збитками, а пішохід – тілесні ушкодження, – йдеться у постанові суду.

Постраждалий у цій аварії 77-річний чоловік, на якого склали протокол за порушення правил дорожнього руху, на судове засідання не прийшов.

Тому справу розглянули без нього.

На основі протоколу, схеми ДТП та долучених до матеріалів справи пояснень суд вирішив, що пенсіонер порушив кілька пунктів правил дорожнього руху.

За це йому призначили мінімальний штраф у 340 гривень. Крім них, 77-річний чоловік має сплатити 352 гривні судового збору.

Пенсіонер може оскаржити постанову у апеляційному суді.

Цей випадок хоч і незвичний, та не єдиний.

У лютому цей же суд призначив аналогічне покарання збитій неподалік Дублян жінці, яка намагалася перейти трасу Київ-Чоп поза пішохідним переходом.

Реклама:

Головне сьогодні