Як аромат кави впливає на нашу працездатність – дослідження
Кава як напій має безліч корисних властивостей.
Вона додає енергії, зменшує ризик виникнення серцевих захворювань, діабету, слабоумства і навіть допомагає жити довше.
Фото duha127 / Depositphotos |
Та крім цього, запах кави також впливає на наш організм, пише Medical Xpress.
Учені Технологічного інституту Стівенс в США довели, що аромат цього напою допомагає людям краще працювати.
[L]Щоб довести це, команда вчених запросила 100 студентів бізнес-школи взяти участь у дослідженні. Вони мали пройти тест з алгебри, який складався з 10 завдань.
Учасників розділили на дві групи: перша пройшла тест у кімнаті, де пахло кавою, тоді як друга пройшла той же тест, але в аудиторії без запаху.
Коли дослідники переглянули результати тестів, виявилося, що перша група склала їх значно краще, ніж друга.
За словами авторки дослідження Андріани Маджарової аромат кави, у якому немає кофеїну, має такий же ефект, як і пиття цього напою. Це працює як плацебо.
Андріана переконана, що такі висновки мають багато практичних застосувань, у тому числі в бізнесі.
"Нюх – одне з наших найсильніших почуттів. Робітодавці, архітектори, будівельники, менеджери та багато інших людей можуть використовувати тонкі аромати, щоб допомогти у формуванні досвіду працівників чи.
Це дуже цікаво та має потенціал", – зазначила вчена.