Мер Франківська: місто не отримало жодної копійки на "Нову українську школу"

— 21 серпня 2018, 14:50

Івано-Франківськ не отримав жодної копійки на "Нову українську школу".

Про це на оперативній нараді заявив міський голова Руслан Марцінків, пише Фіртка.

"Вчора почув, як міністр освіти Лілія Гриневич говорила на всю країну, що кошти на впровадження освітньої реформи виділили на місця, але міста їх не використовують.

Офіційно заявляю, що Івано-Франківськ не отримав жодної копійки.

25 мільйонів гривень, які виділені на закупівлю інтерактивних дошок для нової української школи – це кошти міського бюджету", – заявив міський очільник.

Днями в інтерв'ю УП.Життя міністр розповіла, що станом на 15 серпня регіони використали освітню субвенцію тобто здійснили за ці кошти закупівлі орієнтовно на 44,1% по країні.

УП звернулася за коментарем до Івано-Франківської обласної ради, адже міністр Лілія Гриневич запевнила, що кошти на місця пішли ще у квітні.

Заступник директора департаменту освіти облдержадміністрації Андрій Сташків у коментарі УП розповів, що кошти на закупівлю меблів та комп'ютерного обладнання вирішили не розподіляти місцевим органам, а закупити їх централізовано в області і тоді розвести на місця.

[L]– Зараз у школи Франківська уже поставили 17 комплектів парт, має бути 74 загалом. Розраховуємо поставити до кінця тижня. Але виробники не гарантують, що встигнуть.

Комп'ютерне обладнання ще купуємо, але тендер заблокували і він на розгляді в Антимонопольному комітеті. За ним маємо поставити в школи Франківська 14 проекторів.

За словами чиновника, на місця перерахували кошти лише на закупівлю дидактичних матеріалів.

Зокрема, для самого Івано-Франківська виділили 1,5 млн грн субвенції на дидактичні матеріали травневим розпорядженням ОДА.

Натомість заступник мера Олександр Левицький у коментарі УП заперечив, що місто отримало кошти на дидактичні матеріали та технічні засоби, і додав, що мер мав на увазі саме їх, а не парти.

Видання "Нова українська школа" не отримала відповіді від Івано-Франківської ОДА на запит щодо використання субвенції НУШ.

За даними від регіону, що видання отримало від представника МОН, станом на 15 серпня область витратила лише 12% від отриманої частини субвенції – 5,188 мільйона з 41,1 мільйона.

До видання також зверталась учителька з Бурштина (Франківська область), що в її школі досі немає нового обладнання. В раді міста їй повідомляли, що нічого не закуповували, бо не отримали субвенцію.

УП.Життя намагається з'ясувати ситуацію.

Реклама:

Головне сьогодні