Лемури опинилися під загрозою вимирання – вчені

— 3 серпня 2018, 11:11

Майже кожен вид лемурів знаходиться під загрозою вимивання.

Фото Deerphoto / Depositphotos

Це стверджують учені, пише The Independent.

Основними причинами цього є нелегальні деревооброка, виробництво деревного вугілля та видобуток корисних копалин у Мадагаскарі.

Але на приматів з круглими очима все частіше полюють саме люди, щоб зробити з них ресторанну їжу або продати.

Більш ніж 100 типів лемурів – 95% з усіх відомих видів та підвидів – або знаходяться під загрозою зникнення, або є вразливими до вимирання у дикій природі, переконані зоозахисники.

[L]Десятки експертів з усього світу розглянули це питання та надали оновлені оцінки.

Представник благодійної організації Global Wildlife Conservation Расс Міттермейер зазначив, що висновки, які вони зробили, підкреслюють "дуже високий ризик вимирання унікальних лемурів Мадагаскару" та "свідчить про серйозну загрозу для біорізноманіття Мадагаскару в цілому".

"Це, без сумніву, найвищий відсоток для будь-якої великої групи ссавців та для будь-якої великої групи хребетних", – каже Расс.

Ці результати мають пройти через рецензування, перш ніж будуть внесені у Червоний список Міжнародного союзу охорони природи.

МСОП вже має плани щодо лемурів включно з охороною середовища проживання, де мешкають найбільш уразливі види, а також боротьбою з бідністю за допомогою екотуризму, щоб допомогти місцевим жителям уникати полювання на тварин.

Реклама:

Головне сьогодні