Це має знати кожен власник тварини! Ветеринари про найтяжче у своїй роботі

— 11 вересня 2018, 11:57

Біль від втрати домашнього улюбленця може бути надто сильним.

Така трагедія залишає людей спустошеними, тому іноді власники не витримують спостережень за тваринами, які доживають до кінця свого життя, пише The Daily Mail.

Біль від втрати домашнього улюбленця може бути надто сильним. Фото IgorVetushko/Depositphotos

Люди віддають тварин до притулків, або виходять із кімнати у найвідповідальніший момент присипляння хворого собаки чи кота.

Цю тему нещодавно підняла у соціальних мережах американка Джиссі Дітріх. Вона запитала у свого ветеринара, що найтяжче у його роботі.

"Він сказав, що це той момент, коли 90% власників лишають тварину в кімнаті саму, коли він її присипляє", – написала жінка у пості. При цьому вона процитувала ветеринара, що "в останній момент тварини, як правило, дивляться на всі боки у пошуку своїх власників".

Допис Дітріх викликав бурхливе схвалення у середовищі ветеринарів та зоозахисників.

Ветеринар із Мельбурна доктор Лорен Бугеджа теж відзначає, що найважче витримати погляд, яким тварина в останній момент шукає свого власника. Повірте, тварині ще важче.

[L]"Якщо домашня тварина залишається самотньою в незнайомому середовищі, як то у ветеринарній клініці, вона буде стурбована, оскільки не знатиме де знаходиться, – пояснює ветеринар із Мельбурна доктор Лорен Бугеджа.

З цієї причини я б рекомендував залишитись у кімнаті разом із домашнім улюбленцем, якщо ви вирішите це зробити в клініці".

Найбезболісніше, за її словами, робити евтаназію хворих та літніх домашніх тварин вдома.

"Цей момент може бути глибоко важким, тому краще, якщо тварини розслаблені", – пояснює вона.

Реклама:

Головне сьогодні