Психологи пояснюють, чому бити дитину неприпустимо

— 12 вересня 2018, 10:36

Фізичне покарання шкідливе для психічного здоров'я дітей і повинне бути забороненим.

На цьому наполягають спеціалісти Асоціації педагогічних психологів Великої Британії, яких цитує ВВС.

Вони зазначають, що хоча наразі у школах забороняється тілесне покарання, батьки можуть так вчиняти.

Фізичне покарання шкідливе для психічного здоров'я дітей і повинне бути забороненим

Психологи стверджують, що існують набагато кращі способи відучити дітей від неправильного.

"Шмагання є шкідливим для психічного здоров'я дитини, воно моделює агресивну поведінку і говорить їм, що насильство – це добре", – пояснює член національного виконавчого комітету AEP Джон Дрюіч.

[L]Він уточнює, що 60 країн світу вже мають повну заборону фізичного покарання. Серед таких країн Швеція, Ірландія, Іспанія, Німеччина та Португалія.

Психологи цитують дослідження, які свідчать, що коли батьки використовують проти дитини силу, то у їх мозку спостерігаються зміни, які не дають контролювати ступінь цієї сили.

Вони також стверджують, що фізичне покарання призводить до низької якості стосунків між батьками та дитиною, меншим рівнем психічного здоров'я у дитинстві та дорослому віці, а також підвищеним рівнем агресії у дитини та більшою антисоціальною поведінкою.

До психологів також долучаються освітяни.

"Ми не говоримо про те, щоб диктувати батькам, як це робити, але зазначаємо, що у 2018 році гнівне побиття дитини, як частина покарання, є неприйнятним", – заявляє генеральний секретар Національної освітньої спілки Великої Британії Мері Бюст.

Реклама:

Головне сьогодні