Як виглядає вовк, якому 50 000 років. Такого знайшли в Канаді

— 17 вересня 2018, 17:31

Хутро, шкіра та м'язові тканини надзвичайно рідко зберігаються на тваринах, яких знаходять археологи.

Саме в цьому унікальність двох муміфікованих тіл, які були знайдені у 2016 році на території Юкон, що у регіоні Клондайк в Канаді, пише The Guardian.

Хутро, шкіра та м'язові тканини надзвичайно рідко зберігаються на тваринах. Тому цей вовк унікальний

На рештки вовченяти і оленятка натрапили золотошукачі.

Два роки вчені досліджували їх і виявили, що радіоактивні речовини, які присутні в зразках тканин мають понад 50 000 років. На минулому тижні тварин показали публіці.

Вовченя збереглося напрочуд гарно, включаючи виняткові деталі голови, хвоста, лап, шкіри та хутра. Оленятко ж лише частково: є тулуб та дві передні кінцівки.

Оленятко збереглося частково: є тулуб та дві передні кінцівки

"На наш погляд, це єдиний муміфікований вовк льодовикового періоду, який був коли-небудь знайдений в світі", – зазначає Гранд Зазула, місцевий палеонтолог, який співпрацював з урядом Юкон.

Подальші дослідження на вовченяті буде проводити Джулі Меахен, морфолог з хижих тварин, яка працює з льодовиковими ссавцями в Університеті Де-Мойн.

Це єдиний муміфікований вовк льодовикового періоду, який був коли-небудь знайдений в світі

"Ми хочемо провести аналіз ДНК.., подивитися на його мікробіоми, щоб побачити, чи є ще бактерії кишківника", – розповіла вона, додавши, що дуже схвильована.

Інші дослідники у всьому світі відреагували з подібним хвилюванням на цю знахідку. Адже стан тіл дозволяє подальше дослідження багатьох факторів, таких як причина смерті, його харчування за життя, здоров'я, вік та генетика.

[L]Ельза Панчіролі, палеонтолог з Единбурзького університету, каже: "Тварина, що збереглася з шкірою та хутром, є просто винятковою – ти хочеш простягнути руку і погладити її. Це емоційний погляд на світ льодяного віку.

Вважається, що вовк і олені жили у сухому тундровому ландшафті поряд з іншими тваринами, такими як шерстисті мамонти.

"Сподіваємось, подальші дослідження цих "цуценят" можуть надати нову інформацію про популяцію вовків, яка жила в Юконі в цей час, – пояснює Панчіролі. – Наприклад, звідки вони прийшли, і як вони пов'язані з сучасними вовками?"

Реклама:

Головне сьогодні