5 білченят заплуталися між собою хвостами. Їх роз'єднували спеціалісти

— 18 вересня 2018, 15:25

У реабілітаційному центрі дикої природи в американському штаті Вісконсин врятували п'ятьох білченят, чиї хвости безнадійно заплуталися між собою.

Їх помітив випадковий перехожий і одразу ж зателефонував до центру, розповіли співробітники центру на своїй сторінці у Facebook.

"Ви можете собі уявити, наскільки хитрим, неслухняним та моторним був цей переляканий, стурбований комок більчачої енергії? Тому перше, що ми зробити – анестезували всіх білок.

Потім ми почали працювати над роз'язанням вузла тісно заплутаних хвостів", – йдеться у повідомленні в Facebook.

Окрім власної вовни, в сплетені хвости потрапили трава і пластмасові смужки, що мама білченят використовувала під час будівництва гнізда.

У реабілітаційному центрі стверджують, що довелося провести кропітку хірургічну роботу, щоб відокремити білок одну від одної:

[L]"Неможливо було визначити, чий хвіст є чиїм, і ми були стурбовані тим, що всі вони можуть постраждати від різного ступеня пошкодження тканин хвостів, що викликає порушення кровообігу.

Шматочок за шматочком ми вийняли трав'яно-пластиковий вузол за допомогою ножиць, будучи дуже обережними, щоб не пошкодити хвости", – пишуть співробітники центру.

Через 20 хвилин, ветеринарам вдалося роз'єднати білченят і незабаром вони почали прокидатися після наркозу.

Згодом тваринки зможуть повернутися до вільного життя на природі, кажуть у центрі.

Реклама:

Головне сьогодні