"Акне – це нормально": у мережі набирає популярності новий рух за натуральність

— 18 вересня 2018, 18:30

Усе почалося з того часу, коли відома серед американських блогерів Калі Кушнер була на сімейному святі. Ввечері, коли вона змила свій макіяж, її племінник підійшов і запитав: "Чому твоє обличчя таке брудне?"

Фото Калі Кушнер

Тоді вона усвідомила, що він сприймав її насправді чисте обличчя брудним через вугри, пише The Guardian.

Згодом після цього 23-річна Кушнер почала документувати її боротьбу з вуграми на своїй сторінці в Instagram і каналі в YouTube.

Вона розповідає про свій досвід вживання препаратів, лікування у дерматологів, макіяж, рубці, гіперпігментацію, реакцію людей на акне, починаючи з чоловіка і закінчуючи поліцейським, який припустив, що вона – наркозалежна.

Переглянути цей допис в Instagram

Monthly acne scar update progress 💓! Sometimes it can be hard to see texture on bare skin so I wanted to do something different and show y’all my skin transformation this month with makeup 💄 and tbh it has me SHOOKIE LIKE SNOOKIE. Here are my current results using the @banishacnescars starter kit (which I’ve been using for a few years now) PLUS one vampire facial I got a few weeks ago. Both techniques use microneedling, which I absolutely love & clearly works amazeballs for my skin! However- Banish is a much more affordable alternative to professional treatments (which not every budget can afford) and works extremelyyyyyy well, like anything it just takes a few uses to see results! I always strive to be transparent in my journey with y’all and tell you guys EXACTLY what I’m using & what works for me 💓 That being said, some of my favorite items for acne and scarring are the Banish pumpkin enzyme mask, vitamin c creme, the banisher (#1), and banish oil! These are the things that I continuously have turned to over the years to help keep my skin clear and calm ✌🏻 If you want to try it out for yourself use code “Kali” to save some $$$ , or don’t. Either way still ❤️ youuuuuu

Допис, поширений Kali (@myfacestory) 17 Вер 2018 р. о 5:42 PDT

На здивування Калі, люди почали стежити за нею.

Сьогодні вона має 50 тисяч підписників в Instagram і є прикладом успішної боротьби з акне.

[L]Позитивне ставлення до акне – це засіб, за допомогою якого люди можуть бути більш відкрито говорити про свої шкірні проблеми і показувати їх, переконана Калі.

Вугрі почали з'являтися у Кушнер ще у старшій школі. А у 20 років у неї з'явилися кістозні вугри.

"Було важко. І дуже боляче. Я не уявляла навіть, що відбувається з моєю шкірою. Нічого не спрацьовувало. Або спрацьовувало, але не на довго", – згадує дівчина.

Переглянути цей допис в Instagram

I know y’all are dying for an update so here’s day 1,2,3 (today) after my vampire facial (see previous post for details) ❤️ I expect redness to be completely gone by day 5. I’m truly surprised and SO HAPPY at how soft my scars are looking, I honestly wasn’t expecting such great results after just one session. However post microneedling swelling is a thing so we’re gonna have to wait a week or so to see if this sticks! Still will need more treatments to get where I want to be but I’m already looking forward to next months session!! Side note: Today I had to wait for like 30 minutes in (extremely busy) coffee shop for my order to come up & usually that would send me into a wave of social anxiety. Feelings of self consciousness would take over and I would begin to worry if people were judging me/ staring at my scars. My chest would get tight and I would think “just another 5 minutes, breathe in breathe out.” This doesn’t happen ALL the time, but in certain overwhelming settings with lots of people around it can kick in. Howeva, today was different. I didn’t get that feeling. I actually felt so confident and wasn’t worried about what anyone else thought 😭 when I went into the shitty bathroom lighting I even noticed my complexion wasn’t as dimpled looking. So yeah, I never thought I would get to this point in my acne journey. I’m REALLY happy to start this next chapter and hope you guys stick around to watch & grow with me ❤️💓

Допис, поширений Kali (@myfacestory) 8 Вер 2018 р. о 9:13 PDT

Вона була занепокоєна тим, що всі, кого б вона не зустрічала, витріщалися на її шкіру.

"Пам'ятаю, як одного разу я говорила з подругою в класі і почала сміятися з жарту, який вона мені розповіла. Коли я сміялася, кіста розірвалася і почала заливати кров'ю моє обличчя. Це було жахливо незручно. Я вибігла з класу і не поверталася впродовж двох тижнів", – каже Кушнер.

Доктор Бав Шергіль з Британської асоціації дерматологів стверджує, що вугри "часто вражають людей, які не мають сильної влади у суспільстві, таких як підлітки".

У ході одного американського дослідження учасникам показали кілька фотографій учнів середньої школи з проблемами шкіри та цих же учнів, але з чистою шкірою, і попросили їх висловити свої враження.

У результаті з'ясувалося, що як тільки на обличчі з'являються проблеми, людину починають бачити інтровертом-ботаніком.

Але хоча багато хто вважає висипи вугрів підлітковою проблемою, насправді вона може з'явитися і в дорослому житті. За попередніми оцінками, вугрі мають 25% жінок старше 30 років.

"Я бачу дуже багато жінок – дорослих, професійних, розумних жінок, – чиє життя руйнують акне", – розповідає Шергіль.

Жінки часто вважають, що це пов'язано з гормональним збоєм під час ментруальних циклів.

"Жіночі гормональні вугрі жахливі. Ви можете не мати багато прищів на місяць, але кожен залишить шрам. І кожен шрам має як емоційну, так і фізичну складову", – пояснює лікар.

Деякі жінки відчувають себе вразливими без косметики, тому використовують базу, тональний крем, консилер, пудру і спрей, який фіксує все це. І це не спроба виглядати гламурно.

"Я лише намагаюся підготувати себе до базового рівня, щоб вийти в світ", – розповіла 40-річна освітня психологиня Корінне, яка щоранку витрачає годину свого часу на фарбування.

Ще у 14 років вона почала наносити на обличчя так багато косметики, що це була радше маска, ніж макіяж. Під час обіду вона поверталася зі школи додому, щоб знову нафарбуватися.

У 20 років вона зустріла друга, який мав такі ж проблеми зі шкірою. З ним вона могла відкрито говорити про те, що її хвилює, і не відчувати сорому.

Можливо, це були "передвісники" сучасного позитивного ставлення до акне.

"Я хотіла б, щоб такий рух з'явився, коли мені було 14", – ділиться Корінне.

Коли Кушнер у 2015 році створила свій Instagram-аккаунт, вона зробила його закритим і вела тільки для себе.

"Я не була зацікавлена у тому, щоб ділитися своїм досвідом, тому що я не усвідомлювала, що інші проходять через ті ж речі", – пояснює вона.

Відкриття аккаута було актом невдоволення.

"Мій аккаунт став повстанням проти типових б'юті-блогерів того часу. Ніяких фільтрів, ракурсів та Photoshop. Я брала свій телефон, фотографувала, впродовж 4-5 хвилин думала над підписом і постила це", – зазначає дівчина.

Минулого року гуру фітнесу Джессіка Олі, чий аккаунт в Instagram був заповнений бездоганними фотографіям дівчини у різних позиціях йоги, на користь нового виду чесності почала викладати пости про своє розлучення, хвороби батька та проблеми зі шкірою.

Олі страждала від підліткових акне, які лише посилювались через постійний вплив хлору в басейні.

Тоді їй призначили ліки.

Через 5 місяців після того, як вона припинила приймати протизаплідні засоби, її шкіра стала гіршою, ніж у підлітковому віці.

Але прагнення до досконалості може втомлювати, переконана Олі.

"Думаю, мені набридло не почувати себе достатньо красивою, тому що у мене кілька прищів. Я дивилася на своїх друзів, які не фарбувалися, і усвідомила, що коли вони мали прищі, вони не переставали бути гарними", – розповідає дівчина.

Також минулого року фотограф і активіст Пітер ДеВіто здивувався, коли супермодель Кара Делевінь зарепостила зображення зі словами "Акне – це нормально".

"Це робить мене щасливим, коли люди сприймають себе такими, якими вони є, і навчаються не порівнювати себе з іншими у соцмережах", – зазначає він.

Реклама:

Головне сьогодні