Дівчина годує 5-річного сина грудьми і заохочує інших мам не соромитись цього

— 19 вересня 2018, 17:07

Годувати грудьми настільки довго, наскільки можливо, – це нормально.

Переглянути цей допис в Instagram

I HAVE A 5 YEAR OLD 🎉 • • I am overwhelmed with all the love and support and comments and messages that I received after yesterday’s picture, and here’s some more of that honesty I promised 😝 I was really motivated to post and make that change because of this photo. • I’ve had this for over 2 years, you can tell by my teeny hair that this wasn’t long after I shaved my head and Alex took this gorgeous picture of my nursing Max in the bath. I’ve always wanted to post it, but I was too scared. I used to share articles full of breastfeeding photos just like this, people will pay for photo shoots like this, or standing naked in a river and it’s incredible and powerful and beautiful but I thought if I put this out and said ‘hey this was my idea and I asked for this to be taken’ that it made me vain.. • So I’m posting this for 2 reasons, 1 because I am incredibly proud of myself, considering I nearly had to stop breastfeeding at 4 weeks and I want to normalise seeing toddlers nursing (because milk never stops being good for them and natural term weaning is normal and natural, don’t argue with me just because you’re not used to it, research what I’m saying and then get back to me 👊🏻) • And the other reason is to free myself from worrying about what other people think ✌🏻Thank you to everyone that has sent me love and made me feel brave ❤️

Допис, поширений Amy Hardcastle (@amy_.winter) 30 Лип 2018 р. о 4:03 PDT

У цьому переконана 27-річна британка Емі Хардкасл, яка заохочує більше матерів відчувати себе комфортно, годуючи своїх грудьми, незалежно від віку дитини, пише The Daily Mail.

Емі регулярно годує свого 5-річного Макса грудьми і не соромиться цього.

Вона хоче зруйнувати стигму щодо довготривалого годування та показати критикам, що це цілком природньо, корисно для дитини та створює між мамою і дитиною близькість.

Коли Макс тільки народився, Емі не відчувала себе комфортно, годуючи свого малюка. Але поступово вона набралася достатньо сміливості, щоб робити це публічно, коли б Макс не захотів.

Через півроку дівчина почала переводити Макса на дитяче харчування разом із грудним молоком.

Однак Емі вирішила приєднатися до деяких місцевих груп підтримки і почала брати участь у фестивалях грудного вигодовування, де вона дізналася про його переваги і почала сумніватися у тому, щоб припинити годувати грудьми так швидко.

"Він пив лише грудне молоко, поки йому не виповнилося півроку, після цього почав їсти й іншу їжу, як і будь-яка інша дитина.

Ми майже відмовилися від грудного вигодовування протягом 4 тижнів через проблеми з лактацією, але одна людина допомогла мені вчасно", – розповідає Емі.

Зараз вона годує Макса кілька разів на тиждень.

Коли Емі почала публікувати фото грудного вигодовування на своєму Instagram-аккаунті, вона отримувала безліч коментарів різного характеру.

Час від часу люди пишуть їй неприємні та агресивні речі, але дівчина не зациклюється на цьому і просто блокує цих підписників.

"Я намагаюся пояснити це тільки тому, що якщо дещо не вважається культурною нормою, це не означає, що це щось – неправильне.

Грудне вигодовування має сенс, оскільки моє тіло продовжує виробляти молоко, щоб підтримувати і годувати дитину", – зазначає дівчина.

Емі говорить своєму сину, коли її груди болять і пояснює йому, що потрібно почекати, коли вона не відчуває бажання його годувати.

За її словами, примати припиняють годувати приблизно у той час, коли у їхнього дитинча починають з'являтися перші постійні зуби. У людей це відбувається в 5-6 років.

"Я не засуджую мам, які не годують грудьми, але хочу, щоб усі вони мали доступ до підтримки та інформації, яка їм потрібна, щоб переконатися, що вони роблять цілком правильний вибір", – ділиться Емі.

Емі планує припинити вигодовування, коли і вона, і Макс будуть готові до цього.

Реклама:

Головне сьогодні