МОЗ поки не визнає Амосову ректором медвишу Богомольця. Чому?

— 21 вересня 2018, 15:17

Міністерство охорони здоров'я не визнає Катерину Амосову ректоркою Національного медичного університету ім. Богомольця, так як для цього ще немає законних підстав.

Фото УНІАН

За словами заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського, Амосову на посаді ректора поновити може лише МОЗ.

"Рішення суду має зайти в міністерство, потім міністерство пише наказ, який приймає або поновлює ректора на роботі.

Цього ще не відбулося. Ми на сьогодні маємо інтернет-копію, лише частину судового рішення. Повного судового рішення ще в міністерстві немає", – зазначив Лінчевський.

У коментарі УП.Життя Катерина Амосова зазначила, що "це є брехнею".

"За трудовим кодексом, рішення суду, що стосуються поновлення, мають виконуватися одразу ж, просто миттєво. А вже потім подається апеляція, і поки проходить цей процес, людина працює.

За інформацією юристів, я відновлена на роботі після незаконного звільнення 17 квітня. І не потрібен новий наказ МОЗ, оскільки я маю наказ МОЗ від 2014 року щодо мого контракту.

Тому це просто байки.

У мене є довіра і підтримка моїх колег, і ми працюємо", – розповіла Амосова.

[L]Нагадаємо, Печерський районний суд Києва визнав незаконним, скасував наказ міністерства охорони здоров'я про звільнення Катерини Амосової з посади ректорки Національного медуніверситету ім. Богомольця і поновив її на роботі.

МОЗ назвало рішення суду сумнівним і готує апеляційну скаргу.

Раніше у інтерв'ю УП.Життя Катерина Амосова розповіла, що має намір повернутися до роботи.

Хронологію подій у медвиші Богомольця можна прочитати за лінком.

Реклама:

Головне сьогодні