Плюс 200 тисяч туристів гарантовано: чому Київ просить провести у місті бієнале Manifesta

— 11 жовтня 2018, 11:06

Київ просить провести у місті бієнале Manifesta. Відповідний лист підписав київський міський голова Віталій Кличко, повідомляє сайт КМДА.

Мистецька подія відбудеться у 2020 році.

Бієнале Manifesta започаткували у Голландії після падіння Берлінської стіни, щоб створити форум для сучасного мистецтва, який би відображав тенденції у Європі краще, ніж консервативні художні виставки.

Фото Instagram/manifestabiennial

Фестиваль кочовий він міняє місце розташування щодва роки, умисно уникаючи домінуючих центрів художнього виробництва.

Програма Manifesta включає не лише виставку робіт, але й освітні заходи – семінари, дискусії, публікації.

Подання заявки ініціював Український інститут державна установа, яка представляє Україну за кордоном.

[L]У разі, якщо кандидатуру столиці України схвалять, до Києва приїде додатково не менше 200 тисяч туристів із різних країн світу.

"Київ уже довів свою спроможність приймати наймасштабніші європейські події на кшталт Євробачення та Фіналу Ліги чемпіонів, коментує директор Департаменту культури КМДА Діана Попова. Тому будемо щасливі приймати один із найважливіших європейських форумів сучасного мистецтва у столиці України".

Попереднє бієнале Manifesta відбулося у Цюріху, у 2016 році. В ньому брали участь 150 митців, а подію висвітлювали 1400 журналістів.

У період проведення Manifesta 33,6% гостей Цюріха приїхали цілеспрямовано на бієнале. Загалом ця арт–подія принесла Цюріху інвестицій на 21,2 мільйона швейцарських франків.

Реклама:

Головне сьогодні