Як це – бути дівчинкою: 6 фото до міжнародного Дня дівчаток

11 жовтня у світі відзначають Міжнародний День дівчаток.

Його проголосили 19 грудня 2011 року в ООН за ініціативи Канади.

Основна мета свята – привернути увагу до дискримінації дівчат у різних країнах, до нерівності, з якими вони стикаються через свою стать.

[L]Щороку в ООН визначають тему року – пріоритетний напрямок, за яким працюватимуть правозахисники дівчаток.

Цьогоріч в UNICEF – підрозділі ООН, який займається захистом прав дітей – особливу увагу звертають на формування у дівчаток навичок, які знадобляться їм задля професійної реалізації в майбутньому. Формулюють тему так: "Разом з нею: навички дівчачої сили" (With Her: A Skilled GirlForce).

УП. Життя зібрала для вас фото з життя дівчаток у всьому світі.

Всі вони позбавлені умов для нормальної освіти та якісного життя. Але знаходять в собі дівчачу силу і посміхаються. Посміхніться і ви!

Всі фото: UNICEF

Юлфат, 9 років: "Я з Хами, зараз живу на півдні Ідліба в Сирії. Вчуся в другому класі через війну, але мала б бути у четвертому. Перед тим, як приїхати сюди, ми змінили три міста. Я більше не боюся бою. І сумую за рідним містом, там було комфортніше і школа була краща. Але мені добре й тут, бо я маю нових друзів".

Це дівча чекає на перевірку в Центрі охорони здоров'я за підтримки UNICEF в Кот-д'Івуарі.

Маленька Віка посміхається для фото у Красногорівці в Донецькій області.

Прістина кашляла та мала поганий апетит. Їй пощастило: нині, її лікують від недоїдання та інфекції у клініці на околицях Монровії, в Ліберії. Через брак медичних закладів деяким людям в Ліберії доводиться йти пішки 2-3 години, щоб отримати кваліфіковану допомогу.

Донут, 3 роки, відвідує ігрову кімнату в таборі для сімей, переміщених через повінь в Лаосі. Мама приведе її сюди ще, тут дитина щаслива.

Ууріінтсолмон два тижні, вона народилася у Монголії. Дівчинка здорова, на відміну від своєї старшої сестри. Її мати Байармаа Ерденежаргал навчилася правильно піклуватися за ними двома завдяки тренінгу по догляду за дітьми.

Реклама:

Головне сьогодні