Обережно, підліткові самогубства: за два дні в Україні це зробили 5 школярів

— 3 жовтня 2018, 14:23

Останні кілька років проблема суїциду серед підлітків особливо загострилася.

Одна із причин – поява та поширення в соцмережах "груп" самогубства.

Фото ryanking999 / Depositphotos

Зокрема, у квітні 2017 року кіберполіція закрила 600 із 926 "груп" смерті, які доводять дітей до смерті.

У той же період київські правоохоронці викрили 2 студентів-медиків, які були кураторами суїцидальних спільнот у соцмережах, а батькам почали пояснювати, як працюють подібні угруповання, як виявити, що дитина потрапила у небезпеку та як вберегти її у такому випадку.

Утім, перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін не впевнений, що це стало остаточним вирішенням проблеми.

"Щось ми дорослі десь не допрацьовуємо", – написав він на своїй сторінці у Facebook, повідомляючи про 5 нових випадків підліткового самогубства, що сталися за перші два дні жовтня.

Перші три самогубства сталися 1 жовтня у Дніпропетровській, Запорізькій областях та Києві.

Усі діти вистрибнули з багатоповерхових будинків.

Як повідомили УП. Життя у поліції Дніпропетровської області, рахунки з життям у Новомосковську звів 17-річний хлопець.

Речниця поліції у Дніпропетровській області Ганна Старчевська, хлопець не мав жодних зв'язків з будь-якими групами "самогубств" у соціальних мережах.

Передсмертну записку хлопець не залишив. Поки що причини самогубства у поліції не розголошують. Триває досудове слідство.

У цей же день з багатоповерхівок вистрибнули ще двоє дітей: у Запорізькій області та у Києві. Вони були 2004 і 2005 років народження.

УП. Життя намагається отримати коментарі у відділах поліції у Запоріжжі та Києві.

Уже 2 жовтня у Маріуполі дві учениці 9 та 11 класів разом вистрибнули з 12-поверхового будинку, залишивши передсмертну записку.

[L]Як розповіли у комунікаційному відділі поліції Донецької області УП. Життя, наразі з'ясовують причини і обставини самогубства. Що саме дівчата написали у записці, поліція розголошувати не може.

Це – випадки лише за останні два дні. Однак, за перші 7 місяців 2018 року діти здійснили 156 спроб суїцидів. З них у 58 випадках неповнолітні загинули.

Психологи впевнені, що про самогубство з дітьми потрібно говорити, пояснювати, що таке депресія, розповідати про суїцидальні групи та не множити паніку в соцмережах.

Нагадаємо, у березні 2018 року вступив у дію закон, який передбачає до 3 років обмеження або позбавлення волі за доведення до самогубства.

Реклама:

Головне сьогодні