Відео дня: київські офіціанти не витримали і "вмазали" гостям тортом в обличчя

— 31 жовтня 2018, 13:35

У цьому матеріалі ви також знайдете:

  • 15 порад поведінки за столом

У київському ресторані Guramma Italiana офіціант запустив тортом клієнтці в обличчя.

Відео інциденту виклав в Instagram відвідувач закладу Річард Горн.

Згодом він видалив свою публікацію, але відео вже є у мережі, та й в ресторані "Українській правді. Життя" підтвердили, що такий випадок дійсно був.

Горн розповів, що заїхав на обід і наштовхнувся на двох дівчат, які "виносили мозок" всім і всіляко привертали до себе увагу.

РЕКЛАМА:

"Я встиг зняти. Сміх і гріх, але я на боці офіціантів, а що думаєте ви?" – запитав він своїх 120 тисяч підписників.

[L]Чоловік, який представився керівником ресторану Валентином, підтвердив УП, що такий випадок дійсно був.

"Безпрецедентний випадок, це було хамство з боку гостей, у хлопців не витримали нерви, і ось так вони захищали свою честь. Дівчата побачили, що їх знімають, і пішли", – пояснив він.

Думки користувачів під відео розділилися. Одні підтримують офіціантів, інші обурюються їх поведінкою, а частина засумнівалася, чи не піар це самого ресторану.

А як же правильно поводитися за столом? Ось інструкція з обіднього етикету від авторів видання The daily meal.

ЕТИКЕТ НА СТОЛОМ: 15 ПОРАД

Не завершуйте обід першим

Якщо ви помирали від голоду, але ввічливо чекали, доки стіл накриють для всіх, не варто їсти так швидко, ніби не бачили їжі кілька днів.

Не завершуйте страву першим, навіть якщо це означає необхідність дуже сповільнитися наприкінці.

Коли поїли, покладіть ніж та виделку разом у положення "на 4 години", якби тарілка була годинником, а прибори – його годинною стрілкою.

Не тягніться над столом

Сіль та перець знаходяться на доступній відстані, вам треба лише привстати зі стільця і трошки потягнутися – не намагайтеся робити так. Інші гості не хочуть, щоби чиїсь руки простягалися над їхнім супом, водою чи хлібом, відволікаючи їх від їжі та, можливо, від ввічливої розмови.

Почекайте, доки трапиться зручна пауза, і ввічливо попросіть когось передати вам все, що потрібно.

Напої – праворуч

Вбережіть себе від сорому, зрозумівши, що ви п’єте вино чи воду з чужого келиха. Ваш келих завжди стоїть праворуч, вище від ножа.

не бійтеся виправити ваших сусідів, які також полюватимуть за вашим келихом.

Коли їсти руками

Набір страв, які можна і не можна їсти руками – складний лабіринт незграбних помилок і бентежних правил. Загалом на офіційному обіді навряд чи подаватимуть бургери чи піцу, тому краще пальці не використовувати.

Але є винятки. Наприклад, якщо вам подали спаржу без соусу, або коли треба відділити м’ясо від крила перепелів.

Але реберця барбекю і піца, порізана на шматки, вже потребують ножа і виделки. Вони лежать на столі з якоїсь причини, а не для того, щоб заплутати вас.

Приберіть лікті зі столу

Ліктям немає місця на столі. По-перше, ви станете сутулим, а це не гарно.

По-друге, ризикуєте перервати розмову ваших сусідів за столом. І з вами спілкуватися теж буде незручно.

З яких приборів починати

Якщо ви зайняли місце за столом і миттєво почали панікувати, бо оточені ножами, виделками та ложками усіх форм і розмірів, час згадати просте правило: рухайтесь від зовнішньої сторони всередину.

Розпочніть обід найменшою виделкою і ножем, які будуть найдалі від тарілки, і просувайтесь ближче до неї із кожною новою стравою.

Не розмовляйте з повним ротом

Нам про це розповідають з дитинства, але нагадати не завадить.

Якщо вас про щось запитали, не поспішайте відповідати: спокійно доїжте і лише потім відповідайте.

Передавайте страви праворуч

Їжу завжди передають праворуч. Не ламайте систему. Не варто віддавати страву ліворуч або й через стіл. Зруйнуєте порядок.

Телефони на столі

Всі знають, що ви дуже зайнята ділова людина, і світ залежить від вашої миттєвої відповіді на цей e-mail.

Але, будь ласка, відкладіть телефон.

На столі не повинно бути нічого зайвого: ключів, гаманців, відеокамер, окулярів.

Якщо дуже треба зателефонувати – вибачайтеся і виходьте, але лише на кілька хвилин.

Під час розмови відкладайте на стіл ножа і виделку

Коли відпочиваєте чи розмовляєте, покладіть прибори на стіл. Розмахувати ними у такт розмові чи вказувати на когось, вважається грубою поведінкою.

Ймовірно, так робили первісні люди, лишень у їхніх руках були кістки.

Сіль та перець живуть разом

Коли хтось просить вас передати сіль, впевніться, що перець ви передаєте також. Ці двоє – дуже щаслива одружена пара, і вони не хочуть розлучатися. Ніколи.

Випробування морепродуктами

Якщо ви не знавець морепродуктів, усіх тонкощів тіла лобстера і всіх тих спеціальних приборів, краще не замовляйте такі страви у ресторані.

Але якщо їх уже подали на стіл – дивіться, що роблять інші, та копіюйте, або попросіть сусіда про допомогу.

Це краще, ніж раптово відправити у політ ногу краба.

Не розпочинайте їсти першим

Ми всі знаємо, що вам дуже хочеться їсти, і страви мають спокусливий вигляд, але варто дочекатися інших. І не важливо, що їжа охолоне.

Палички в оливках

Правда ж ви не подумали, куди подіти паличку, перш ніж почали їсти? Не кладіть її з рота на тарілку.

Спочатку візьміть її у ліву руку і покладіть на бік тарілки чи у спеціальну чашу. І не метушіться через неї.

Серветкові манери

Чомусь із серветками за столом виникає багато проблем. Найперше пам’ятайте: ваша серветка ліворуч.

Покладіть її на коліна, коли всі зайняли свої місця.

Не починайте їсти, доки вона не опиниться зігнутою на ваших колінах чи у комірі сорочки. Не варто розправляти її широкими помітними рухами.

Якщо посеред обіду вам потрібно вийти, не складайте брудну серветку на столі! Лишіть її лежати на стільці, і вона чекатиме там на ваше повернення.

А якщо вам ще й цього замало, ось добірка корисних книг з етикету.

Реклама:

Головне сьогодні