Найогидніші страви різних народів світу показали у шведському музеї
У шведському місті Мальме відкрився незвичний Музей огидної їжі (Disgusting Food Museum).
Цей заклад пропонує відвідувачам подивитися або й навіть спробувати найдивніші кулінарні витвори з різних країн світу.
Музей запрошує гостей дослідити світ їжі й кинути виклик стереотипним уявленням про те, що можна їсти, а що – ні.
[L]В експозиції представлені 80 найогидніших продуктів.
Кожен відвідувач музею матиме можливість подивитися, понюхати та спробувати деякі з представлених страв.
"Їжа – це більше ніж просто продукти харчування, – зазначено на сайті музею. – Нас завжди зачаровували цікаві страви з екзотичних країн.
Хоч культурні відмінності часто роз'єднують людей і створюють кордони, їжа здатна й об'єднувати.
Спільна трапеза – найкращий спосіб перетворити незнайомців в друзів".
"Українська правда. Життя" пропонує ознайомитися з найцікавішими експонатами шведського Музею огидної їжі.
Мишаче вино - напій з Китаю, настояний на мертвих мишенята. Фото: disgustingfoodmuseum.com |
Бичачий пеніс - популярна у всьому світі страва. Побутує повір'я, що цей продукт підвищує потенцію. Фото: disgustingfoodmuseum.com |
Копі-Лувак - один з найдорожчих сортів кави. Фото: disgustingfoodmuseum.com |
Черви мопане - гусениці імператорської молі. Африканський делікатес. Фото: disgustingfoodmuseum.com |
Калепаче - суп з голови і ніг вівці, традиційна страва перської кухні. Фото: disgustingfoodmuseum.com |
Касу марцу - вид сиру, виробленого на Сардинії. Кишить живими личинками сирної мухи. Фото: disgustingfoodmuseum.com |
Менудо - гострий мексиканський суп, який готують з яловичого шлунку. Фото: disgustingfoodmuseum.com |
Куй або морська свинка - одне з найвідоміших страв Перу. Її їдять на грилі, в копченому або смаженому вигляді. Фото: disgustingfoodmuseum.com |