Природничий музей потролив кліп KAZKA на найуспішнішу українську пісню року

— 23 листопада 2018, 15:10

Національний науково-природничий музей НАН України потролив гурт KAZKA.

На офіційній сторінці музею у Facebook, науковці пишуть, що помітили "ляп" у відео на пісню "Плакала", яка стала найуспішнішою піснею року в Україні.

Насправді там не фіалки, як співається, а Сенполія.

"Уважний перегляд відео переконав нас, що на екрани потрапила трішки не та фіалка. Зіркою кліпу стала Сенполія, вона ж узамбарська фіалка, яка навіть не належить до родини Фіалкових! Вона представляє Геснерієві, види яких не зростають у дикому стані в Україні", – пишуть співробітники музею.

Вони також коротко розповіли, як ця рослина потрапила в Україну, і нагадали, як виглядають справжні фіалки. Їх у нас, зазвичай, називають братиками.

[L]Вигадливі музейники не прогавили момент та прорекламували лекцію про Леоніда Каденюка, яка запланована в музеї 25 листопада.

"Звісно, не важливо, яку фіалку мали на увазі виконавці пісні. Головне, щоб ми з Вами зберігали критичне мислення та прагнули нових знань. Так бажали цього, як і Леонід Каденюк польоту в космос, про якого до речі цієї неділі буде лекція в нашому", – написали вони.

Пісня "Плакала" групи KAZKA стала справжнім музичним проривом. Вона була завантажена на YouTube ще 17 травня і вже за 6 тижнів досягла вершини українського рейтингу.

Це вперше україномовна композиція обійшла в YouTube російсько- та англомовні.

Гурт випустив два відео на пісню. Сумарно на сьогодні вони зібрали понад 120 мільйонів переглядів.

Тиждень тому трек очолив російський хіт-парад "Русский крутяк".

Реклама:

Головне сьогодні