12 речей, які не варто робити при знайомстві з батьками вашого партнера

Знайомство з батьками. Про цю подію знято безліч фільмів, а у родинах розповідаються легенди.

Звісно, приємно потім разом посміятися над кумедними ситуаціями, але інколи краще їх уникнути.

[L]"Перше враження може стати тривалим, – пояснює шлюбний та сімейний терапевт Денні Гібсон.

Якщо ви продемонструєте будь-яку з цих (поганих) форм поведінки, ви ризикуєте: батьки встановлять собі емоційні бар'єри щодо вас і це ускладнить довгострокові відносини".

Видання HuffPost розпитало одразу кількох шлюбних терапевтів про те, як не варто поводитися на "оглядинах" у батьків, щоб стати у майбутньому невісткою чи зятем.

Ось 12 речей, які не варто робити під час такого знайомства.

1

Демонструвати любов

"Публічні прояви любові можуть бути чудовою річчю, однак для них мають бути відповідні час та місце, – підкреслює психолог Джеймі Голдстейн.

Це не означає, що вам варто стати холодним, далеким та скидатися на робота, але потрібно знати аудиторію перед якою ви перебуваєте".

У присутності батьків експерт радить обмежитися з вашим партнером триманням за руки, легкими дотиками або рукою на плечі.

2

Хильнути зайвого

Споживання алкоголю на подібній зустрічі може вилізти вам боком. "Ви можете справити на батьків хибне враження. Наприклад, що ви не маєте самовладання та приймаєте погані рішення, – пояснює Денні Гібсон.

Така зустріч вимагає від вас повної присутності, ясності розуму та справжності, а це буде неможливо, якщо ви сп'янієте".

3

Підіймати суперечливі теми

Зокрема, такі як релігія, політика або секс. "Якщо ви та ваш партнер маєте однакові погляди, то не варто припускати, що такі ж вони і у його батьків, – уточнює психолог Джина Делука.

Навіть якщо ви точно знаєте, що ваші переконання співпадають з батьківськими, краще познайомитися із ними ближче, перш ніж розкривати ці теми.

4

Позувати та почуватися як вдома

Не спішіть розлягатися на дивані, але й не сидіть як на голках, щоб добре виглядати.

"Фальшивість напротивагу тому, яким ви є насправді, в першу чергу засмутить вашого товариша, – зазначає терапевт Курт Сміт. – Це може навіть зіпсувати ваші відносини. Якщо ваш партнер прийняв вас таким, який ви є, то і його батьки зможуть".

5

"Залипати" у телефоні

"Уникайте перебування на телефоні, надсилання текстових повідомлень, перевірки електронної пошти або перегляду соціальних мереж, – радить психолог та сексотерапевт Джанет Бріто. – Батьки вашого друга можуть подумати, що вас не цікавить знайомство з ними".

6

Невдало жартувати

Намагайтеся уникати будь-яких неоднозначних жартів. Зокрема, сексуальних чи расових.

"Якщо ви непристойно жартуватимете на першій зустрічі, то продемонструєте відсутність поваги до інших та погані судження", – пояснює Денні Гібсон.

7

Бути закритим

Психолог Саманта Родман радить приходити на такі зустрічі максимально відкритими, не очікуючи, що батьки вашого партнера будуть такими, як ваші власні.

"Якщо ви нетерпимі або нетерплячі у своїй перспективі, це може зашкодити і навіть знищити ваші шанси у подальшому мати близькі і люблячі стосунки з батьками партнера", – пояснює вона.

8

Бути нетовариським

Не просто сидіть в очікуванні обіду, а запропонуйте, наприклад, щось почистити чи помити.

"В іншому випадку батьки вашого друга можуть вважати, що ви не є командним гравцем", – уточнює Джанет Бріто.

9

Розмовляти про гроші

"Сказати батькам вашого значного іншого, що вони мають гарний дім, це одне, але запитати їх скільки він коштував – зовсім інше, – зазначає Курт Сміт.

Розпитувати про гроші вважається непристойним і може сприйматися як грубощі.

Після того, як ви встановите зв'язок, є люди, які з радістю розкажуть вам, скільки що у них коштує, але зустрічаючи когось вперше краще забути про фінансові питання".

10

Одягнутися непристойно

"Не приходьте в улюбленій "піжамі", наче ви щойно встали з ліжка. Ваш одяг покаже їм (батькам), що ви серйозно ставитесь до зустрічі з ними та дбаєте про вашу зовнішність", – каже Джанет Бріто.

11

Розмовляти тільки про себе

"Хоча ваші батьки вашого партнера, ймовірно, дуже зацікавлені у знайомстві з вами, однак вони навряд увесь час хочуть слухаючи історію вашого життя, – зазначає Джина Делука.

Спробуйте знайти баланс у бесіді, також задаючи їм питання, щоб виявити зацікавленість у знайомстві з ними".

12

Мовчати

"Зустріч з батьками вашого друга може вас перелякати, але не дозволяйте страху змусити вас мовчати.

Спробуйте ставитися до них, як і до інших людей, яких ви поважаєте. Будьте ввічливими і підтримуйте бесіду", – радить психотерапевт Тіна Тессіна.

Всі світлини від Depositphotos

Реклама:

Головне сьогодні