Найогидніші страви різних народів світу показали у шведському музеї

4620
8 листопада 2018

У шведському місті Мальме відкрився незвичний Музей огидної їжі (Disgusting Food Museum).

Цей заклад пропонує відвідувачам подивитися або й навіть спробувати найдивніші кулінарні витвори з різних країн світу.

Музей запрошує гостей дослідити світ їжі й кинути виклик стереотипним уявленням про те, що можна їсти, а що – ні.

В експозиції представлені 80 найогидніших продуктів.

Кожен відвідувач музею матиме можливість подивитися, понюхати та спробувати деякі з представлених страв.

 "Їжа – це більше ніж просто продукти харчування, – зазначено на сайті музею. – Нас завжди зачаровували цікаві страви з екзотичних країн.

Хоч культурні відмінності часто роз'єднують людей і створюють кордони, їжа здатна й об'єднувати.

Спільна трапеза – найкращий спосіб перетворити незнайомців в друзів".

"Українська правда. Життя" пропонує ознайомитися з найцікавішими експонатами шведського Музею огидної їжі.

Мишаче вино - напій з Китаю, настояний на мертвих мишенята. Фото: disgustingfoodmuseum.com

Бичачий пеніс - популярна у всьому світі страва. Побутує повір'я, що цей продукт підвищує потенцію. Фото: disgustingfoodmuseum.com

Копі-Лувак - один з найдорожчих сортів кави. Фото: disgustingfoodmuseum.com

Черви мопане - гусениці імператорської молі. Африканський делікатес. Фото: disgustingfoodmuseum.com

Калепаче - суп з голови і ніг вівці, традиційна страва перської кухні. Фото: disgustingfoodmuseum.com

Касу марцу - вид сиру, виробленого на Сардинії. Кишить живими личинками сирної мухи. Фото: disgustingfoodmuseum.com

Менудо - гострий мексиканський суп, який готують з яловичого шлунку. Фото: disgustingfoodmuseum.com

Куй або морська свинка - одне з найвідоміших страв Перу. Її їдять на грилі, в копченому або смаженому вигляді. Фото: disgustingfoodmuseum.com

powered by lun.ua