Зручно, як в ліжку. Розробили офісні меблі для любителів працювати з дому. ФОТО

— 5 грудня 2018, 13:42

Не можете всидіти весь день за комп'ютером у офісі? Здається, ці меблі для вас.

Дизайнер Джеффрі Паскаль розробив серію м'яких меблів Grafeiphobia для роботи за ноутбуком, пише сайт Dezeen.

Фото Dezeen

Вони складаються з каркасу та подушок з піни різної щільності, які дозволяють розподілити вагу тіла на кілька різних точок опори.

Меблі розробляли за таким самим принципом, як у NASA для астронавтів – щоб підтримувати тіло в умовах невагомості.

Перше ліжко-крісло Besk розроблене для роботи за ноутбуком сидячи. Воно складається з трьох модулів – для підтримування спини, для сидіння і під ноги. Паскаль каже, у ньому зручно працювати до трьох годин поспіль.

Фото Dezeen

Друге крісло – Triclinium Gum – для роботи у положення на боці. Крісло складається з похилого каркасу з матрацом, столиком та подушок для рук та ніг. Максимально зручно у ньому працювати недовго, близько 30 хвилин.

Фото Dezeen

Крісло-ліжко The Flying Man призначене для роботи саме лежачи на животі. Воно складається з трьох частин – для ніг підтримки ніг, тулуба та ноутбука. Паскаль пропонує у такому кріслі проводити останню годину робочого дня.

Фото Dezeen

Назва серії – Grafeiphobia – пов'язана зі страхом столів.

[L]"Коли я працюю за столом, у мене завжди є відчуття примусу до роботи, що я мушу це робити. Я відчуваю стрес і тиск, й це не робить мене більш продуктивним, скоріше заважає", – пояснив Паскаль.

"Я вирішив поекспериментувати і працювати в ліжку щодня. Й справді, ставлення до роботи змінюється, ти почуваєшся комфортніше, працюєш швидше, спокійніше та більш зосереджено", – каже дизайнер.

Паскаль також зауважив і негативні моменти такої роботи – залишатися весь вдень в ліжку погано і з погляду гігієни, і для сну. Не працювати у спальній зоні – загальновідоме правило ефективності, каже винахідник. Тому у своїх меблях він поєднав плюси роботи за столом та у ліжку.

Реклама:

Головне сьогодні