Медова з перцем: найпопулярніший сувенір та інгредієнт для коктейлю "Цезар"®

— 9 січня 2019, 09:55

Існує чимало претендентів на звання кращого сувеніру сучасної України, проте мало хто з них може похвалитися тим, що входить до ТОП-3 найбільш продаваних товарів у Duty Free.

Іноземні туристи рідко покидають територію нашої країни без її візитної картки — настоянки Nemiroff "Українська медова з перцем". Та й самі українці, від’їжджаючи за кордон, найчастіше везуть на подарунок саме знамениту українську перцівку.

Чим цей напій заслужив світове визнання? На користь легендарної настоянки свідчить низка фактів. Ми розкажемо про п’ять з них, про які ви могли ще не знати.

Медовуха як прообраз сучасної перцівки

Порівнювати медовуху з перцівкою не зовсім доречно з огляду на різні технології виготовлення і міцність кінцевого продукту. Утім, одна схожість очевидна — обидва напої наділені м’яким медовим смаком та ароматом.

Також можна відзначити культурні точки дотику: медовуха завжди мала національну приналежність: так, як портвейн — у Португалії, текіла — у Мексиці та віскі — у Шотландії.

Сьогодні фірмовим алкоголем України вважається горілка, а Nemiroff "Українська медова з перцем" — візитною карткою усієї країни.

Перець — основний елемент смакового букета

Sugar and spice and everything nice — всесвітньо відома формула безпрограшного смакового поєднання солодкого з гострим. До складу Nemiroff "Української медової з перцем" входить перець чилі, який спеціально доставляють з Індії.

Обпалююча гострота вдало контрастує з м’якими відтінками меду, водночас створюючи вибухову хвилю насиченого смаку на першому етапі й залишаючи в роті приємний теплий післясмак через деякий час.

Трави — (майже) секретний інгредієнт

Які саме — таємниця під 27 замками. Чому 27? Саме стільки трав входить до складу унікальної української перцівки. Достеменно відомо лише про один інгредієнт: буркун лікарський, також знаний як Melilótus officinális.

Ця степова трава — потужний натуральний ароматизатор, що містить фруктозу і глюкозу, а також має яскраво виражені смакові якості.

"Цезар" Волтера Шелла — це смачно. "Цезар" Волтера Шелла з Nemiroff "Українська медова з перцем" — це неперевершено

Коктейль "Цезар" (гостро-солоний алкогольний мікс на основі горілки і соку молюсків) придумав бармен Волтер Шелл ще в 1969 році в канадському Калгарі — за більш ніж 8 тисяч кілометрів від Немирова.

За смаковими характеристиками він нагадує "Криваву Мері" з молюсковим бульйоном замість томатного соку. Це один з найпопулярніших коктейлів у Канаді — місцеві бармени щорічно готують понад 350 млн порцій.

Минуло кілька десятиліть, перш ніж було підібрано алкогольний компонент, який найбільш вдало доповнює фірмове поєднання — Nemiroff "Українська медова з перцем".

Ця настоянка не тільки ідеально підкреслює смакову палітру коктейлю, але й дає змогу заощадити на одній з його складових — меленому перці.

Смак України в пляшці — трофей для туриста

З французького "souvenir" перекладається як "пам’ять". Найкраще її стимулюють візуальні і смакові відчуття, пробуджуючи приємні спогади про відвідані місця.

За перші в Україні завжди відповідали вишиванки — найбільш пізнаваний товар, який безпосередньо асоціюється з нашою країною.

З їстівними сувенірами все не так однозначно: українська кухня вирізняється широким асортиментом вишуканих національних страв і напоїв, які хочеться забрати з собою додому і поділитися з близькими.

Сало, вареники, білі гриби — смаколики, для яких найчастіше виділяється місце у валізі. Головним сувенірним напоєм можна з упевненістю назвати Nemiroff "Українську медову з перцем".

Адже з чим ще в першу чергу асоціюється наша країна, якщо не з гостро-солодким смаком ароматної перченої настоянки, створеної за неповторним старовинним рецептом?

Реклама:

Головне сьогодні