Як чоловіки руйнують традиційні уявлення про мужність. ФОТО

— 19 лютого 2019, 12:22

Популярність жіночих рухів, таких, наприклад, як кампанія #MeToo, яка привертала увагу до проблем сексуального насилля, також виявила засилля токсичної мужності у всьому світі.

Токсична мужність – це коли суспільство вважає нормою для чоловіків бути жорстокими, беземоційними та сексуально-агресивними.

Суспільство очікує, що хлопчики будуть так поводитись вже у ранньому віці. А бажання виразити свої почуття часто засуджують.

Такі гендерні стереотипи мають сумні наслідки, як для чоловіків, так і для тих, хто їх оточує.

Фотограф Джесіка Аміті спробувала зібрати історії чоловіків, які вважають, що це нормально мати та виражати ті риси характеру, які суспільство вважає недоречними для чоловіків, пише Bored Panda.

Фото: ZaraMuzafarova/Depositphotos

"Це слова та думки чоловіків, які можуть вплинути та заохотити інших чоловіків переглянути свої дії та відмовитись від токсичної мужності, яка оточує їх", каже Аміті.

"Я вважаю, що звертатись за допомогою – це нормально.

Є дослідження, які вказують, що рівень суїциду у чоловіків вищий, ніж у жінок. Це тому що чоловіки та хлопчики рідше звертаються за допомогою, коли потребують її.

Людина незалежно від гендеру має відчувати, що в неї є право звертатись за допомогою. Це має бути загальноприйнятим та вважатись нормою". Адам, Канада

"Це нормально для чоловіка наносити макіяж. Бути справжнім чоловіком означає почуватись комфортно.

Як чоловік, я знаходжусь в центрі системи, яка має домінантні уявлення про світ. Але ті, хто не потрапляє в категорію "справжній чоловік" позбавлені такої розкоші як комфорт.

Будь-який акт самовираження може спричинити стрес. Я хочу використати свою позицію та показати, що будь-які форми самовираження мають право на існування.

Коли я презентую себе у традиційно жіночій ролі, я хочу показати, що здорова мужність має великий простір для самовираження."

Сушрут, Непал

"Я дозволяю собі плакати та виражати емоції. Це нормально, показувати й свої слабкі місця.

Це цілком нормально для чоловіків, плакати. Я скажу більше: плакати та виражати свої емоції – це життєво необхідно для чоловіків. Люди думають, що якщо ми плачемо, то ми слабкі та не можемо контролювати власні емоції.

Нам кажуть – "Перестань бути дівчиськом". Але якщо ми й далі будемо так діяти, як бути хлопчикам в усьому світі? Як вони зможуть перейти від ролі хлопчика до ролі чоловіка?"

Деном, Непал

"Мені теж подобається, коли мене обіймають."

Зах, США

"Це нормально для мене сидіти вдома з дитиною. Я живу у суспільстві, яке занурилось у патріархат. Я хочу дати виклик табу та парадоксам".

Янік, Непал

"Це нормально для мене вдягати рожеве. У кольорів не має бути гендерної обмеженості. Мене дратує, що такі речі впливають на наш вибір".

Нільс, Франція

"Це нормально для мене не порівнювати чоловіків та жінок. Перш за все, ми – люди. Це єдине, що має значення".

Ясон, Бельгія

"Це нормально для мене запитувати дорогу. Часто здається, що це ознака слабкості та того, що чоловік не може сам впоратись з труднощами". Арнауд, Бельгія.


"Це нормально для мене, виглядати жіночним. Мені часто казали, що мої рухи руками виглядають по-дівочому. Спочатку я переймався цим, але тепер розумію, що це те, що я не можу контролювати.

Також, мені часто казали, що моє обличчя жіночне й мене легко прийняти за дівчину. Що ж я можу з цим зробити? Я вирішив, що це нормально для мене мати "гарне личко" (о, Боже, я сказав це!).

Одного разу, я був у готелі, у Мумбаї. Я вдягнув халат, а моє волосся було розпущене. Працівник готелю постукав у двері та звернувся до мене "Мем". Я відповів чоловічим голосом: "Будь ласка, заходьте і поставте їжу на стіл". Він почав вибачатись, напевно прийняв мене за трансгендера.

А я подумав, чому чоловік не може носити довге волосся, мати жіночні риси обличчя все одно бути чоловіком? Я не переймаюсь чужою думкою. Я нормально сприймаю, коли мене вважають жінкою чи трансгендером". Макс, Непал

"Це нормально для мене плакати. Я взагалі плакса. Наприклад, сьогодні я відвідав священний храм у Катманду і плакав. Я був емоційним і це нормально".

Джеофф, Канада

Всі фото: Bored Panda

Вас також може зацікавити:

Реклама:

Головне сьогодні