Більше дітей помирають без води, а не від куль. Вражаючі фото від UNICEF

— 22 березня 2019, 11:14

Діти в три рази частіше помирають від захворювань, які спричинює брудна вода та антисанітарія, ніж від прямого насильства під час тривалих збройних конфліктів.

Такими є дані UNICEF.

ільше дітей помирають від відсутності доступу до чистої води, ніж від куль", – відверто каже виконавча директорка UNICEF Генрієтта Фор.

На жаль, Україна – одна з країн, яка має такий конфлікт, і цього року вперше увійшла до глобальної доповіді щодо водопостачання фонду ООН.

На Сході України 3,6 мільйона осіб потребують допомоги у постачанні води та санітарної допомоги.

Серед них – 500 тисяч дітей.

Лише у 2018 році на сході України було зафіксовано 89 атак на систему водопостачання, від чого страждали мільйони місцевих мешканців.

Ще 19 таких випадків було зафіксовано за перші три місяці 2019 року.

Збройний конфлікт також створює перешкоди для проведення необхідного ремонту систем водопостачання.

З початку конфлікту в Україні понад 30 працівників об’єктів системи водопостачання були вбиті або зазнали поранень.

Відомі військові фоторепортери намагаються привернути увагу до цієї проблеми.

На запрошення UNICEF визнані міжнародні фотографи Крістофер Морріс та Ешлі Гілбертсон, які висвітлюють найбільші збройні та військові конфлікти, відвідали Схід України та зафільмували життя дітей на лінії розмежування.

Також вони відзняли складнощі роботи фахівців, які ризикують життям, аби забезпечити екстрену допомогу з критичним ремонтами роботами та відновленням систем водопостачання.

22 березня до Всесвітнього дня води в Києві відкриється фотовиставка "Вода під прицілом" (пішохідна зона, біля входу до Сагайдачного, 22).

Вас також може зацікавити:

Ми не хочемо втрачати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні