Закохався в "солодку мову". Як американець за рік відчув себе українцем. ВІДЕО

— 27 березня 2019, 12:26

Чорні брови, карі очі, густий закручений чуб, гучний козацький сміх і добірна, жива українська мова.

Це все про парубка з Самбора, Девіда Альфонсо Міромонтеса.

Народився він у США, хоча родом з Мексики, служить у Корпусі Миру в Україні і за рік тут відчув себе справжнім українцем, розповідає Голос Америки.

"Мені дуже подобається оце "еге ж!". Девід, тобі подобається Україна? – Еге ж", – сміється хлопець.

У Самборі він працює гідом по місту для іноземців, допомагає господині дому, де живе, впоратися з господарством, проводить заняття у економічному коледжі та допомагає місцевим чиновникам запровадити відкритий бюджет.

Девід каже, раніше про Україну він геть нічого не знав. Але вдома, в університеті, якось проводили студентську модель ООН і йому випало представляти Україну.

Готуючись до занять, захопився, тож коли вступив до Корпусу Миру і його запитали, де хоче служити, вже не вагався. В Україні.

За рік освоївся так, що його складно відрізнити від місцевих, його українській (між іншим, вивченій з нуля) позаздрять чиновники. Іноземець з почуттям декламує романтичну українську поезію.

"Українська мова – одна з наймилозвучніших мов у світі. Дуже гарна, солодка мова", – каже хлопець.

Крім планів ще краще вивчити мову, хоче всіляко сприяти популяризації міста, у якому нині живе. Каже, Самбір має стати Меккою для закоханих, адже саме тут в одному з храмів зберігаються мощі святого Валентина.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні