Жінка опритомніла після 28 років у вегетативному стані

— 23 квітня 2019, 11:22

Муніра Абдулла отримала важку черепно-мозкову травму в автокатастрофі у 1991 році в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Тоді їй було 32 роки, пише The Independent.

В автівку, в якій їхала жінка з 4-річним сином, врізався шкільний автобус. Муніра встигла обійняти дитину і закрити її собою. Завдяки матері хлопчик відбувся подряпинами.

Те, що сталося з жінкою, схоже на диво! Фото [email protected]/Depositphotos

Жінці не одразу надали потрібну допомогу. В місцевій лікарні медики навіть не змогли діагностувати її стан і відправили на лікування до Лондона. Там з’ясували, що пацієнтка перебувала у "мінімально свідомому стані": схожому на кому, але могла відчувати біль.

Як допомогти арабці лікарі не знали, тож відправили на Батьківщину. Багато років в ОАЕ потерпілу в аварії просто годували через трубку і робили масажі, аби її м'язи не атрофувалися.

У 2017-му кронпринц Абу-Дабі Мухаммед бен Заїд запропонував оплатити лікування жінки у Німеччині. Вже там лікарі склали схему фізіотерапевтичних вправ для жінки та почали вводити їй препарати, які мали допомогти організму чіткіше розмежувати сон та моменти свідомості.

І через рік таке лікування дало результат. Її син почув від неї перші звуки.

"Вона почала поводитися дивно, я постійно кликав лікарів, щоб пресвідчитися, що мати в порядку. Вони запевняли, що все нормально", каже чоловік.

Через три дні, коли він чергував біля ліжка хворої, через сон почув своє ім’я. Жінка прийшла до тями!

Сили і свідомість повернулися до неї не одразу, але поступово пацієнтка почала повідомляти, коли відчуває біль, вести тривалі розмови та читати молитви.

"Я розповідаю цю історію, для того, щоб дати надію людям", каже син хворої.

"Всі ці роки я чув, що вона безнадійна і ніяке лікування не допоможе. Але потім я подумав, що б зробила мати на моєму місці, і робив усе, щоб поліпшити її стан".

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні