Нідерландські садівники ховають тюльпани від туристів. Чому вони це роблять

— 24 квітня 2019, 15:14

Нідерландські садівники жаліються на туристів. Кажуть, ті заради вдалого фото витоптують цілі тюльпанові поля.

Врешті, власники плантацій квітів пішли на критичні заходи: вони почали закривати свої поля парканами.

Одну із перших загорож встановив Саймон Пеннінгс, садівник з міста Нордвейкергоут.

Фото FamVeldman/Depositphotos

На паркані чоловік ще й розмістив банер з написом "поважате нашу гордість".

"Вони абсолютно безтурботні. До нас приїжджають великі групи людей. Це приємно і весело, але витоптують тут все. Це ганьба просто, у нас через них збитки. Торік у мене затоптали ділянку тюльпанів на 10 тисяч євро. Бо всі хочуть гарне селфі", бідкається садівник.

У місцевому туристичному офісі розповіли, через таку навалу гостей зорганізувалися самі тутешні мешканці. Вони створили групу гідів-волонтерів, яка навчатиме туристів історії тюльпанових полів та культурі поведінки на них.

"За останні роки кількість гостей регіону лише зростає. Здається, всі вони думають, що поля посаджені спеціально для них. Кожен хоче ідеальне фото – лежачи в квітах чи танцюючи в них. Ми не хочемо, щоб вони переставали до нас їздити. Але фото треба робити біля поля, а не в ньому", каже Ніколь ван Лісгоут, туристичний менеджер.

Жінка додає, питання порятунку роботи садівників постало особливо гостро на вихідних, коли дороги до саду Кекенгоф були практично заблоковані автівками туристи зупинялися просто біля дороги і йшли фотографуватися в квіти.

За останні шість років кількість відвідувачів Кекенхов зросла від 800 тисяч до 1,4 мільйони людей на рік. Кількість гостей парку у період, коли там квітнуть тюльпани, лише продовжує зростати.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні