Сестри роблять нас кращими, аніж ми були б без них. Вчені пояснили, чому

— 25 квітня 2019, 11:27

Часом найкраща подруга, порадниця, підтримка. Часом спаринг-партнер для боїв без правил подушками (будемо чесними, і не тільки подушками), непримирима опонентка у суперечках і любий впертюх.

Все це про наших сестер, правда ж?

Фото deagreez1/Depositphotos

Дослідники кажуть, сестра, робить нас кращими людьми, аніж ми були б без неї, пише Huffington Post.

"Вони допомагають розвивати соціальні навички, відточувати майстерність у спілкуванні, пошуку компромісів, веденню переговорів. Навіть конфлікти між братами та сестрами, якщо вони незначні, можуть сприяти взаємному розвитку", каже Алекс Дженсен, доцент у Школі сімейного життя Університету Брігама Янга.

Чому саме сестри, а не брати, допомагають віднайти внутрішню гармонію? Науковці кажуть, це пов’язано з емоційним вираженням почуттів. Завдяки емоційності жінок з ними легше встановити і налагодити канали комунікації і швидше вирішувати потрібні питання.

Ось у чому сестри можуть бути корисними дня нас:

Сестра береже ваше ментальне здоров’я

Відчуваєте сум, тяжко на душі? Подзвоніть сестрі.

Результати дослідження, опублікованого у 2010 році в Журналі сімейної психології, свідчать про те, що сестра здатна підвищити ваше психічне здоров’я і почуття власної гідності. Вони рятують від почуття самотності, страху та браку любові.

Сестри змушують вас бути більш співчутливими

В рамках цього ж самого дослідження Університету Брігама Янга з’ясувалося, що сестри сприяють формуванню позитивної соціальної поведінки, альтруїзму, коли виявляють прихильність до вас.

Вчені кажуть, сестринська любов впливає на нас навіть краще, аніж батьківська.

Одна з авторок дослідження каже, навіть якщо між братами та сестрами виникають конфлікти, це не проблема, доки вони відчувають прихильність один до одного.

Сестра допоможе навчитися керувати емоціями

Взаємна любов допоможе не переходити межу у сварках і в майбутньому навчитися керувати своїми емоціями.

Науковці кажуть, якщо у вас "бойова" сестра, це допоможе навчитися уникати ескалацій конфліктів та знаходити аргументи у суперечках.

... та відточити навички спілкування з протилежною статтю

Вчені вважають, хлопці, які виросли з сестрами, легше знаходять спільну можу з жінками в майбутньому, аніж ті, які бути єдиними у сім’ї або мали лише братів.

Є низка досліджень, які доводять це. Крім того, саме брак інформації про протилежну стать може стати причиною зближення братів та сестер у підлітковому віці: якщо ви почнете спілкуватися, у вас буде власний "інформатор".

Сестра вчить вас бути незалежними, амбіційними та перебувати в гармонії з собою

Опитування, проведене британськими психологами у 2009 році засвідчило, що люди, які виховувалися принаймні з однією сестрою, були більш рішучі та незалежні, аніж ті, хто ріс лише з братами.

В рамках цього ж опитування з’ясувалося, що сестри можуть допомагати знаходити душевний баланс.

Так, ті, чиї батьки народили принаймні ще одну дівчинку, легше переносили стрес та швидше справлялися з проблемами у житті.

Крім того, вони були оптимістичніші та щасливіші за своїх однолітків.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні