Аромат кави, йога та авокадо: 7-денний план подолання стресу

— 3 квітня 2019, 10:37

Шалений графік та щоденна купа справ неминуче тягнуть за собою стреси. Бодай трохи полегшити цей тиск можуть допомогти кава, авокадо, прогулянка та йога.

Запах кави, авокадо, зелений чай та інші продукти, зазначені нижче, допомагають звільнитися від стресу.

Видання The Huffington Post пропонує вписати до свого щоденника по одному "антистресовому" завданню на день і за тиждень подивитися, що вийде.

Понеділок – аромат кави. Для більшості з нас філіжанка кави – це незамінне ранкове пальне. Але, на додачу до цього, запах її допомагає звільнитися від стрессу. У 2008-му році дослідники заявили про те, що така дія кавового аромату пояснюється певними антиоксидантами.

Вівторок – авокадо. Крім того, що це смачно, авокадо – це їжа-антистрес. Мононасичені жири допомагають знизити тиск, а калію в авокадо більше, ніж у банані.

Середа – зелений чай. Цей напій недарма часто асоціюється з відчуттям спокою. У зеленому чаї є амінокислота L-тіанін, яка позитивно впливає на душевний стан та може вповільнювати серцебиття.

Четвер – активна дорога на роботу. Британські вчені свого часу з'ясували, що ті працівники, які дістаються місця роботи не просто сидячи в кріслі авта чи громадським транспортом, а крутячи педалі ровера або пішки, впродовж дня відчувають менше стресу. Натомість вони здатні краще сконцентруватися на своїх завданнях. Як варіант, можна припаркуватися далі, ніж зазвичай, та трохи пройтися, а замість ліфта скористатися сходами.

П’ятниця – йога. Удома чи в студії – заняття йогою неодмінно допоможе розслабитися. Практик є дуже багато, наприклад, йога сміху, котра вирівнює серцевий ритм.

Субота – прогулянка в парку. Дослідники кажуть, прогулянки на природі корисні людям, що потерпають від тривоги та депресії.

Неділя – шоколад. Какао підвищує рівень закису азоту в організмі, а це сприяє зниженню тиску. Крім цього вченим відомо, що солодке допомагає знизити рівень гормону стресу – кортизолу та є корисним для роботи серця.

Фото з Flickr (by Ines Perkovic, Jaanus Silla, Marco Taiana, Mattew Roth, Jon Fife, midhun patel, i-blog photos)

Реклама:

Головне сьогодні