Instagram дня: підліток з аутизмом фотографічно малює метро Харкова. ФОТО

— 13 травня 2019, 10:59

Харківське метро у деталях чітко змальовані найдрібніші деталі інтер'єру, назви усіх зупинок, фотографічно збереженіі пропорції. Лише люди розмиті силуети.

Так бачить світ навколо себе 15-річний Михайло Івашура. У юного художника аутизм, а міські забудови улюблена тема його картин.

Переглянути цей допис в Instagram

#sketch #subway #Ukraine #IvashuraMisha #AutismART #autism #арт #ИвашураМиша #аутизм #Харьков #Украина

Допис, поширений Ivashura Misha (@ivashura.misha) 25 Бер 2018 р. о 1:13 PDT

Переглянути цей допис в Instagram

#зарисовки #ИвашураМиша #аутизмАрт #аутизм #арт #sketch #IvashuraMisha #AutismART #autism #Ukraine #kharkiv

Допис, поширений Ivashura Misha (@ivashura.misha) 25 Бер 2018 р. о 4:45 PDT

"Коли Міша вже впевнено сидів на дитячому стільчику, я дала йому олівці, – розповідає Наталя Івашура, мама Михайла та співзасновниця фонду "Квіти життя", що займається дітьми з особливостями аутистичного спектру.

"Він малював, йому подобалося. Коли Міша перестав говорити, звертати увагу на людей, забув, що називав мене "мама", все, що лишилося – це малювання. І так ми почали вчити Мішу заново жити з нами, не йдучи остаточно в свій аутичний світ, а він продовжив малювати і ділитися своїм світом", ділиться жінка.

Художник мандрує гілками харківського метрополітену, зупиняється на станціях і до маленьких дрібниць замальовує їхні інтер'єри. Його також цікавить мапа метро: трилінійна структура з кропітливо підписаними назвами всіх зупинок постійно відтворюється в його доробку.

Іноді Михайло просить маму телефон, щоб сфотографувати або відзняти на відео те, що йому цікаво, а потім намалювати це.

Роботи хлопця можна побачити в його власному Instagram та на виставці в рамках дитячої програми другої національної Бієнале молодого мистецтва (Харків, арт-студія Aza Nizi Maza, Чернишевська, 4).

Пропонуємо переглянути їх і вам.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні