Люди не можуть обирати чи змінювати собі стать: Ватикан

— 11 червня 2019, 10:34

У Ватикані заявили, що люди не можуть змінювати або вибирати собі стать.

Відповідну доповідь під назвою "Чоловік та жінка, яких Він створив" оприлюднила Конгрегація католицької освіти у місяць ЛГБТ-прайду як навчальний посібник для тих, хто працює з дітьми.

Фото brendan_howard/Depositphotos

Про це пише The Daily Mail.

У документі критикують сучасні погляди на гендер як на щось більше, аніж поділ на статі. Натомість, наголошують на сексуальній "взаємодоповнюваності" чоловіків та жінок з метою продовження роду.

Водночас, у доповіді зауважують, що мають на меті вирішити "освітню кризу" у сфері викладання сексуальності та закликають щукати шляхи діалогу в обговоренні гендерного питання.

У Fox News зауважують, це перша випушена у Ватикані гендерна теорія. Вона побудована на цитатах з промов Папи Франциска, хоча, як зауважили в ВВС, підпису самого понтифіка під доповіддю немає. Водночас, таку ж позицію за своєї каденції висловлював і Папа Бенедикт XVI у 2012 році.

Доповідь вже розкритикували католицькі священники, які виступають за покращення роботи церкви з представниками ЛГБТ.

Вони зауважують, що у документі не врахували реальний досвід представників секс-меншин, і зауважили, що люди справді не можуть обирати свою стать – вони відкривають її через живі переживання.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні