Чому аудит безпеки дорожнього руху важливий для України

Чому аудит безпеки дорожнього руху важливий для України

Безпека на дорогах України залежить не лише від дотримання правил водіями і пішоходами, але й від їхнього стану та планування.

Оцінити це можуть спеціальні дорожні аудитори, які працюють в нашій країні вже декілька років.

Старший економіст сектору Представництва ЄІБ в Україні Іштван Хайцінгер каже, що для Європейського Союзу та Центрального Банку безпека людей на дорогах є дуже важливою.

І не лише на дорогах, а й по всій транспортній інфраструктурі.

"Щоб гарантувати безпечність автошляхів в Україні, потрібно доручити перевірку дорожніх проектів аудиторам, які знають профільіні європейські директиви і знайомі із правилами та політикою банку в цій сфері, - каже він. - Саме тому Банк створив спеціальну команду для навчання та підготовки людей в Україні, які хочуть займатися аудитом безпеки дорожніх шляхів".

Після перевірки та складання іспитів майбутні аудитори отримають сертифікати для подальшої роботи.

"Модернізація та підвищення безпеки мережі автомобільних доріг в Україні" - це проект технічної допомоги Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), який реалізується в Україні компанією EGIS спільно із Міністерством Інфраструктури.

Загальна мета проекту - зробити значний внесок у зменшення рівня смертності і травматизму, викликаних дорожньо-транспортними пригодами в Україні.

Дізнатися більше про цей проект можна на цьому сайті: http://bezpekarukhu.com/.

Реклама:

Головне сьогодні