Чому майже вдвічі скоротили атестаційну колегію МОН

— 25 вересня 2019, 11:00

Міністерство освіти та науки затвердило оновлений склад Атестаційної колегії МОН – відтепер він налічує усього 13 осіб.

Про це повідомляє сайт міністерства.

Заступник Міністра освіти і науки України Єгор Стадний зазначив, що фактично наразі Атестаційна колегія МОН поступово передає свої функції Національному агентству із забезпечення якості вищої освіти – незалежній та вільній від політичних впливів організації.

"Для нас важливо, щоб Атестаційна колегія була органом, якому довіряють і який добре виконує повноваження, які зараз залишились. Саме тому ми не лише скоротили склад, а й якісно його оновили", – додав Стадний.

Атестаційна колегія МОН затверджує рішення вчених рад про присвоєння вченого звання професора, старшого дослідника, розглядає апеляції щодо цього та формує Перелік наукових фахових видань України.

Серед повноважень колегії також є присудження наукового ступеня кандидата та доктора наук тим здобувачам, підготовка яких розпочалась до 1 вересня 2016 року. Тимчасовий порядок присудження ступеню доктора філософії в МОН триватиме до 31 грудня 2020 року.

До нового складу колегії увійшло 13 представників закладів вищої освіти та наукових установ.

Натомість попередній склад налічував 34 особи.

Вперше у дорадчому органі МОН працюватиме Тамара Гундорова, завідувачка відділу Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України.

Вона активно працює у сфері протидії академічній недоброчесності.

Також до оновленого складу увійшли Олексій Колежук, заступник голови Наукового комітету Нацради з питань науки та технологій, та Наталія Кузнєцова, віцепрезидент Національної академії правових наук України.

Реклама:

Головне сьогодні