Фото дня: 3758 шкільних рюкзаків розклали як могили. Що це означає

— 9 вересня 2019, 17:51

Війна в Україні триває вже п'ятий рік.

В Україні, за даними Моніторингової місії ООН, з 14 квітня 2014 року до 6 вересня 2019 року у зв’язку з конфліктом на Сході зафіксували 517 жертв серед дітей.

Серед них – 147 дітей вбили (98 дівчат і 49 хлопців) та ще 370 дітей поранили (225 хлопців, 127 дівчат та 18 дітей, стать яких лишається невідомою).

Щоб привернути увагу до дитячих смертей від військових конфліктів за 2018 рік, перед будівлею ООН в Нью-Йорку розмістили 3758 шкільних рюкзаків.

Їх розклали рядами, немов могили на кладовищі.

Відповідно до Щорічної доповіді Генерального секретаря ООН щодо дітей та збройних конфліктів за 2019 рік, у минулому році в зонах конфліктів вбили або поранили понад 12 тисяч дітей.

Це найбільша кількість відтоді, як Організація Об'єднаних Націй почала збирати та оприлюднювати такі жахливі дані.

Йдеться лише про перевірені випадки – реальна кількість дитячих смертей і поранень, імовірно, буде значно більшою.

За підрахунками ЮНІСЕФ, у чверті випадків діти втратили життя.

Найбільше дитячих жертв у збройних конфліктах спричиняє постійне масштабне використання вибухової зброї, зокрема повітряних атак, мін, мінометів, саморобних вибухових пристроїв, ракетних атак, касетних боєприпасів та артилерійських обстрілів.

Минулого року через конфлікт в Україні загинуло 8 дітей – 6 хлопців та 2 дівчат.

Із них, три дитини – дві дівчинки й один хлопець – загинули від обстрілів, чотири хлопці загинули від мін, а ще один хлопець – від вибуху ручної гранати.

Реклама:

Головне сьогодні