Як горіли ліси Землі у 2019 році. ВІДЕО

Катерина Хорощак — 16 грудня 2019, 15:46

У 2019 році на нашій планеті було багато лісових пожеж.

Щоб показати цю проблему якомога наочніше, вчені зібрали інформацію про масштабні спалахи в одному відео, пише ScienceAlert.

Скріншот із відео

Дані для візуалізації отримали в рамках програми Copernicus з моніторингу земної атмосфери.

Вчені відзначають, що деякі результати візуалізації виглядають несподівано.

Наприклад, в 2019 році більше сотні великих пожеж сталися за Північним полярним колом – доволі тривожна ознака глобального потепління.

Лісові пожежі значно забруднюють атмосферу.

За оцінками дослідників, з початку 2019 року і до кінця листопада через палаючі ліси в атмосферу потрапило приблищно 6 375 мегатонн вуглекислого газу.

В деяких регіонах ситуація була доволі загрозлива.

Наприклад, в Сіднеї показники якості повітря в певний момент перевищили допустимі в 12 разів.

Однак в деяких районах, зокрема в Європі і південній Тропічній Африці, активність лісових пожеж фактично знизилася в порівнянні з тим, що було раніше в 2000-х роках.

"Хоча загальна пожежна активність була доволі посередньою у 2019 році в порівнянні з попередніми роками, було кілька випадків активності незвичної інтенсивної в деяких регіонах", – кажуть науковці.

Це картина, яка постійно змінюється. Але науковці впевнені, що через зміну клімату кількість лісових пожеж може збільшитися, і відео 2020 року виглядатиме страшніше.

Вас також може зацікавити:

Чи має рацію Ґрета Тунберґ та що ви знаєте про глобальне потепління? ТЕСТ

Знайдіть відмінності: як кліматичні зміни показали через відомі картини. ФОТО

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні