Звикати святкувати Різдво й співати колядки можна 25 грудня, але за певних умов – синод ПЦУ

Наталiя Бушковська — 5 лютого 2020, 13:01

В Україні можна звикати до Різдва 25 грудня.

Це дозволив Священний Синод Православної церкви України (ПЦУ), але з певними обмеженнями, йдеться на її офіційній сторінці на Facebook.

Необхідність впровадження календарної реформи у Православній Церкві України потрібно зважено та конструктивно обговорювати, враховуючи думку суспільства, каже ПЦУ. Фото: Vasilek/Depositphotos

У церкві наголошують, що "непродумане та поспішне впровадження календарної реформи може призвести до поглиблення та появи ще більшого розділення серед українців".

"Тому Священний Синод засудив самовільне, одноосібне рішення Преосвященного Михаїла, Митрополита Луцького і Волинського, про внесення змін до церковного календаря, яке є порушенням канонічного порядку, – йдеться у пості.

Втім, Синод дозволив, там де для цього вбачаються об’єктивні обставини та пастирська необхідність, з благословення правлячого архієрея 25 грудня нового стилю звершувати лише молебень з акафістом Різдву Христовому та виконання колядок".

В прес-центрі ПЦУ додають, що можливий перехід до святкувань за новим стилем має бути дуже поступовим.

"Необхідність впровадження календарної реформи у Православній Церкві України потрібно зважено та конструктивно обговорювати, враховуючи думку суспільства".

У засіданні взяли участь усі члени Синоду, окрім Почесного Патріарха Філарета. Враховуючи його відсутність на шести засіданнях Священного Синоду поспіль, необґрунтовану відмову брати участь у засіданні Священного Синоду попри письмове запрошення, було вирішено зупинити повноваження Почесного Патріарха Філарета як члена Священного Синоду.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні